Bo Boje Skovhus

Bo Boje Skovhus

Bo_boje_skovhus

Bo Boje Skovhus er født den 22. maj 1962 i Ikast og oprindeligt uddannet ved konservatorier i Århus og på Operaakademiet i København. Med et imponerende karriereforløb har han i snart 25 år holdt sig på toppen og sunget på de største operascener, og således hørt til blandt eliten af internationale operastjerner. Han blev med et slag kendt efter sin vellykkede debut i titelpartiet i Mozarts Don Juan på Volksoper i Wien i 1988.

Bo Boje Skovhus har været tilknyttet Wiener Staatsoper og har optrådt verden over i roller som Eisenstein i Flagermusen, Greven i Figaros Bryllup, titelpartiet i Eugen Onegin og Alban Bergs Wozzeck. Med sit indgående kendskab og store kærlighed til Liedrepertoiret har han til stadighed udfordret sig selv som kunstner, og det er i rollen som liedsanger, at Bo Boje Skovhus kan opleves i Christiansfeld.

Nu kaster han sig sammen med sin faste pianist Stefan Vladar ud i det mest krævende lied-projekt man overhoved kan tænke sig – en samlet opførelse ad Franz Schuberts Liederkredse (Die schöne Müllerin, Winterreise & Schwanengesang). En sangmæssig udfordring kun ganske få sangere i historien har kastet sig over – bedst kendt måske den tyske sanger Dieter Ficher-Dieskau. En samlet opførelse af de 3 liederkredse er unik, da man normalt kun fysisk kan magte 1 af kredsene, og altså ikke lave en samlet kunstnerisk opførelse sådan som de 3 oprindeligt er tænkt fra Schuberts side.