Afholdte koncerter 2020

Haderslev Domkirkes Pigekor

Lørdag den 12. december 2020 – kl. 16:00
Brødremenighedens kirke, Lindegade 15, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er DSC_0808.JPG-1-1-1024x683.jpg

Haderslev Domkirkes Pigekor er et af Danmarks førende pigekor med 45 sangere i alderen 12 – 20 år.
Pigekoret har et højt aktivitetsniveau og optræder årligt 20 – 25 gange i ind- og udland ved koncerter, gudstjenester og events.

Udover ugentlige korprøver, gruppeprøver og korrejser modtager pigerne solo-undervisning i sang ved erfarne sangere og sangpædagoger.

Koret turnérer hvert år i både ind- og udland, og rejser i foråret 2019 på ”Cathedral Tour Scotland” med koncerter i domkirkerne i Glasgow, Dunblane og Edinburgh.

Foråret 2018 sang pigerne i Paris, og i marts/april 2017 turnerede de “Kattegat rundt” med koncerter i Aalborg og Göteborgs domkirker, mens det blot en måned senere sang i Haderslev og Aarhus Domkirker – bl.a. uropførelsen af “Fem Kristus-ord”, der er dedikeret til koret.

På TV har koret vist sig ved DR’s nytårsgudstjeneste 2015/2016, ligesom pigerne medvirkede i pinsen 2017 ved den nationale fejring af Reformationsjubilæet under overværelse af HM Dronningen.

I foråret 2016 var koret under fjerne himmelstrøg, da de besøgte i Palæstina/Israel med koncerter i bl.a. Jerusalem og Bethleham.
I 2015 gjaldt årets turne Norge, hvor pigerne bl.a. begejstrede ved en koncert i Norges kroningskirke, Nidarosdomen, i Trondheim.

Pigerne har ved flere lejligheder samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester, bl.a. i foråret 2017 da de indspilede CD’en “Luk julefreden ind”. Udgivelsen blev frigivet oktober 2017.

Haderslev Domkirkes Pigekor har indspillet og udgivet yderligere 3 CD’er, herunder en live-indspilning af Kim A. Arnesens “Magnificat” for bl.a. kor og strygeorkester.

Koret ledes og dirigeres af Thomas Berg-Juul.


Lulo Duo

Tirsdag den 24. november 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 125, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Fordybelse. At gå i dybden––komme til bunds––dykke ned i noget. Man synes at forbinde dybde med ro, omhu måske ømhed. Sådan kunne man ihvertfald godt beskrive LuLo, der med de to dybeste instrumenter i strygerfamilien har skabt sig en unik lyd med et unikt repertoire.

Ligesom celloen og kontrabassen har meget tilfælles, har Kirstine Elise Pedersen og Mathæus Bech det også… De har begge oprindeligt studeret klassisk musik, og de har begge en stor kærlighed til den nordiske folkemusik. Det var i denne at de mødtes første gang, og den spiller en central rolle i deres måde at håndtere musikken på, som både klinger med mesterligheden fra klassisk musik og swinger med vitaliteten fra folkemusikken.

Repertoiret er originalt med inspiration fra både den klassiske musik og den nordiske folketone. En særlig passion for musikken af den ofte oversete og undervurderede komponist Rued Langgaard har også sat sit præg på duoen, der har arbejdet intensivt med at arrangere hans musik ned i dybden.



Trio Amerise

Onsdag den 7. oktober 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Blæsertrioen består af består af Ragnhildur Jósefsdóttir på fløjte, Morten Sønderskov Jensen på klarinet og Lucia Amerise på fagot – som i 2011 fandt sammen under deres studier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Trioen blev i efteråret 2013, som det første og eneste blæserensemble, optaget på Solistklassen for ensembler samme sted, hvorfra de debuterede i februar 2017.

Trioens medlemmer kommer fra de nordiske lande; Island, Danmark og Sverige. Navnet Trio Amerise er dog hentet fra Lucias argentinske rødder. De har spillet koncerter i store dele af Norden samt Tyskland, og var blandt de 16 deltagere ved P2s kammermusikkonkurrence i 2014. Senere samme år vandt de 2. Pris ved konservatoriets interne kammermusikkonkurrence. Fra sæsonen 2015/16 indgik Trio Amerise et samarbejde med to andre danske ensembler, Ensemble Nordlys og Nordic String Quartet, om fælles drift af Østerbro Koncertforening i Unitarernes Hus på Østerbro. Tilsammen danner de tre ensembler grundstammen i Koncertforeningen, hvor de har en stor mulighed for sparring og samarbejde på tværs af ensemblerne og udvikling af nye koncertformer.

En af trioens primære visioner er at have musik fra alle tre nordiske lande blandet ind i et i forvejen bredt repertoire af forskellige klassiske værker. Trio Amerise samarbejder derfor med komponister fra de nordiske lande om at få skrevet ny nordisk musik tilegnet Trioen – det første værk blev skrevet i 2014 af islandske Hafdís Bjarnadóttir, og uropført af Trioen samme år i den islandske ambassadørbolig i København.

I løbet af deres studier solistklassen også arbejdet med at udforske de klassiske koncertformer på forskellig vis; de har eksperimenteret med udenadspil, bevægelser/formationer, samarbejde med andre musikere og andre ensembler samt samarbejde med lysdesignere.

Trioen har, udover deres studier på solistklassen hos DKDM’s Træblæserprofessor Max Artved, desuden modtaget undervisning af klarinettisterne Andreas Sundén, Larry Combs, John Kruse og Charles Neidich, fagottisten Audun Halvorsen og fløjtenisterne Anna Dina Schick, Henrik Wiese og Toke Lund Christiansen.


Berit Juul og Lise Bech Bendix, klaver og sang

Onsdag den 9. september 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Som oratoriesolist er Lise efterspurgt i hele landet, bl.a. med solistpartierne i Bachs Juleoratorium, Bachs Johannes Passion og Matthæus Passion, Brahms Requiem, Faures Requiem, Händels Messias, Mozarts Requiem og C-mol Messe og Orffs Carmina Burana, foruden diverse liedkoncerter og operakoncerter. Med Københavns Bachkor har Lise sunget solist ved adskillige koncerter de seneste syv år. Lise indgår i flere forskellige klassiske ensembler og er, ved siden af sit solistiske arbejde, sopran i DR KoncertKoret, og deltager ved de store symfoniske radio og TV dækkede koncerter fra DR koncerthuset.

I sit sangpædagogiske virke giver Lise workshops for kor, soloundervisning, kurser og er Sangkonsulent.

Berit Juul Rasmussen er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium i 1999, med solistklassedebut samme sted i 2002. Desuden var hun udvekslingsstuderende ved Sibelius Akademiet i Helsinki fra 1995-97. Hun har modtaget undervisning af Rodolfo Llambias, Rosalind Bevan, Mirta Herrera (Rom) og Jiri Hlinka (Oslo), samt deltaget i masterclass med bl.a. Paul Trein og Stephen Kovacevich.

Den danske sopran Lise Bech Bendix debuterede i 2014 fra Solistklassen, og har Kandidatgrad fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. I 2007 fik hun finaleplads i den internationale Yamaha sangkonkurrence i Danmark og Norge.

Ved Den Jyske Opera har Lise sunget hovedrollen i operaen “For enden af tunnellen”, og for nyligt sang Lise hovedrollen i operaen “Det største og det mindste” ved Den sydfynske operafestival. I foråret 2019 var hun solist med Odense symfoniorkester i en direkte international TV-transmission af Carl Nielsen konkurrencen, hun gæster Odense Symfoniorkester igen i foråret 2020 som solist.

Som solist har Berit spillet med bl.a. Odense Symfoniorkester som ”ungt navn” i 1999, samt flere gange med orkesteret ”Nova Amadeus” i Rom i klaverkoncerter af Mozart, Mendelssohn, Grieg og Chopin. Berit har koncerteret i Europa, Israel og Argentina, og hun er en aktiv kammermusiker bl.a. med Franck Duo, Idun Trio og Ensemble Valentin. Hun er tilknyttet Syddansk Musikkonservatorium som akkompagnatør og repetitør, akkompagnerer Filharmonisk Kor i Odense og assisterer ofte i Odense Symfoniorkester.


Fiolministeriet

Tirsdag den 3. marts 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

“….Fiolministeriet plays pieces that range from simple elegance to thundering passion, echoing modern energies one moment and baroque elegance the next….” CDRoots. 

Fiolministeriet tager deres publikum med på en dynamisk og svingende rejse ind i et musikalt univers med intensitet, rå energi og smukke sange. Trioen har brugt den klassiske kombination af strygeinstrumenter, ført den ind i folkemusikkens verden og derved skabt deres helt egen lyd. 

Da Fiolministeriet først mødtes var det deres fælles kærlighed for den allerældste danske folkemusik der bragte dem sammen. Kirstine Sand udtaler ”Vi mærkede straks, at vores tre instrumenter var skabt til at spille sammen, og vi nyder at kunne dykke ned i strygeruniverset, og de mange musikalske muligheder det giver os.” 

For tiden arbejder Fiolministeriet med et helt nyt repertoire af egne kompositioner med tråde tilbage til de gamle melodier og sange. ” For mig er det fantastisk spændende at indføre et element af sang i rigtigt mange af vores numre. Det er med til at give en endnu mere personlig oplevelse” siger Ditte Fromseier. 

Fiolministeriet har bl.a. spillet på Tønder Festival (DK), North Atlantic Fiddle Convention (UK), Førde Festival (N), Folk Baltica (DK/D), Nisswa Stämmen (USA). 

Fiolministeriet består af 

Kirstine Sand: Violin og sang Ditte Fromseier: Bratsch, violin og sang, Kirstine Elise Pedersen: Cello og sang 

Kirstine Sand Kirstine Sand kommer fra en familie med stor tradition for folkemusik og dans. Hun er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium samt ved University upon Thyne i Newcastle. Kirstine er en vidt berejst folkemusiker som turnerer med bl.a. Himmerland og Svestar. 

Kirstine Elise Pedersen Er uden sammenligning den bedste folkcellist i Danmark. Hendes virtuose og svingende stil kan høres i mange forskellige konstellationer blandt andre Helene Blum og Harald Haugaard Band og Den klassiske Trio Gemini. Kirstine er uddannet på solistuddannelsen ved både Det Fynske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Zürsher Hochschule der Künste i Schweitz. Hun er ikke alene en dygtig folkemusiker men også en meget velanset klassisk musiker 

Ditte Fromseier Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har turneret i det meste af verden med mange forskellige orkestre. F.eks. Fromseier Hockings og Habbadám

Se, hør og læs mere her: www.fiolministeriet.com


Klaver og klarinet – Elisabeth Westenholz og John Kruse

Torsdag den 13. februar 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Elisabeth Westenholz

Elisabeth Westenholzs fornemme karriere strækker sig over mere end fire årtier, og hun er stadig helt på toppen. Hun spiller med udsøgt klangbehandling, stor virtuositet og med en sjælden indsigt i og ydmyghed over for musikken.
Hun studerede i København hos bla. Esther Vagning og Arne Skjold-Rasmussen, i Wien hos Bruno Seidlhofer og på kurser hos Alfred Brendel. Hun debuterede i 1968 og har siden da givet talrige koncerter både i ind-og udland, bl.a. i Concertgebouw’s Kammermusikserie i Amsterdam, Ludwigsburger Festspiele i Tyskland og ved Festspillene i Montreux-Vevey.

Elisabeth Westenholz har musiceret med fremtrædende internationale navne som Leonid Kogan, Ralph Kirshbaum og Alberto Lysy. Som nogle af højdepunkterne i hendes solistkarriere kan nævnes en torsdagskoncert med Beethovens 5. Klaverkoncert dirigeret af Sixten Ehrling, en koncert med Det Kgl. Kapel med Mozarts c-mol koncert dirigeret af Manfred Honeck samt – i 2003 – Sjostakovitj’s første klaverkoncert i Sankt Petersborgfilharmoniens Store Sal.

Westenholz har indspillet en lang række plade – både om solist og som kammermusiker – og hendes diskografi omfatter værker af Mozart, Beethoven, Schubert, Niels W. Gade, Carl Nielsen og Tjajkovskij.

Hun har modtaget nogle af de største hædersbevisninger, en dansk kunstner kan modtage, såsom Tagea Brandts Legat, Anne Marie og Carl Nielsens Hæderspris samt – i 2011 – Ridderkorset.

John Kruse

John Kruse er soloklarinettist i Det Kongelige Kapel. Han blev ansat i 2005 efter 16 år som soloklarinettist i Odense Symfoniorkester. Han er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium med Jens Schou som lærer og på Pariser-konservatoriet hos professor Guy Deplus. John Kruse har indspillet adskillige cd’er, blandt andet ny dansk musik for klarinet, Messiaens Kvartet til Tidens Ende, Mozarts musik for bassethorn og Mozarts og Carl Nielsens koncerter for klarinet og orkester. Derudover er John Kruse medlem af Den Fynske Blæserkvintet og Trio Chalumeau. Han sad i juryen ved de fem første udgaver af Carl Nielsen Internationale Klarinetkonkurrence. John Kruse har modtaget Jacob Gades Legat.


FOLKEKONS – studerende fra folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Mandag den 13. januar 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.

Folkekons er Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje – landets eneste af sin slags. Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sin kerne i den danske folkemusik. 

I januar 2020 tager Folkekons på deres årlige vinterturné. 

På dette års turné slår Folkekons følge med studerende på uddannelsen Nordic Master of Folk Music (NoFo). Uddannelsen svarer til en kandidatgrad og tager de studerende rundt på fire forskellige konservatorier i norden – Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Af turnéens koncertprogram kan der forventes et alsidigt udvalg af både nykomponeret og traditionel, nordisk folkemusik. Der opstår en mægtig lyd når det 15 mand store orkester spiller sammen på alt fra keltisk harpe til diatonisk harmonika. Det er en unik sammensætning af musikere og instrumenter, som kun kan opleves denne ene gang.

Publikum får chancen for at opleve folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede, professionelle musikere.