Afholdte koncerter 2020


Fiolministeriet

Tirsdag den 3. marts 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

“….Fiolministeriet plays pieces that range from simple elegance to thundering passion, echoing modern energies one moment and baroque elegance the next….” CDRoots. 

Fiolministeriet tager deres publikum med på en dynamisk og svingende rejse ind i et musikalt univers med intensitet, rå energi og smukke sange. Trioen har brugt den klassiske kombination af strygeinstrumenter, ført den ind i folkemusikkens verden og derved skabt deres helt egen lyd. 

Da Fiolministeriet først mødtes var det deres fælles kærlighed for den allerældste danske folkemusik der bragte dem sammen. Kirstine Sand udtaler ”Vi mærkede straks, at vores tre instrumenter var skabt til at spille sammen, og vi nyder at kunne dykke ned i strygeruniverset, og de mange musikalske muligheder det giver os.” 

For tiden arbejder Fiolministeriet med et helt nyt repertoire af egne kompositioner med tråde tilbage til de gamle melodier og sange. ” For mig er det fantastisk spændende at indføre et element af sang i rigtigt mange af vores numre. Det er med til at give en endnu mere personlig oplevelse” siger Ditte Fromseier. 

Fiolministeriet har bl.a. spillet på Tønder Festival (DK), North Atlantic Fiddle Convention (UK), Førde Festival (N), Folk Baltica (DK/D), Nisswa Stämmen (USA). 

Fiolministeriet består af 

Kirstine Sand: Violin og sang Ditte Fromseier: Bratsch, violin og sang, Kirstine Elise Pedersen: Cello og sang 

Kirstine Sand Kirstine Sand kommer fra en familie med stor tradition for folkemusik og dans. Hun er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium samt ved University upon Thyne i Newcastle. Kirstine er en vidt berejst folkemusiker som turnerer med bl.a. Himmerland og Svestar. 

Kirstine Elise Pedersen Er uden sammenligning den bedste folkcellist i Danmark. Hendes virtuose og svingende stil kan høres i mange forskellige konstellationer blandt andre Helene Blum og Harald Haugaard Band og Den klassiske Trio Gemini. Kirstine er uddannet på solistuddannelsen ved både Det Fynske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Zürsher Hochschule der Künste i Schweitz. Hun er ikke alene en dygtig folkemusiker men også en meget velanset klassisk musiker 

Ditte Fromseier Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har turneret i det meste af verden med mange forskellige orkestre. F.eks. Fromseier Hockings og Habbadám

Se, hør og læs mere her: www.fiolministeriet.com


Klaver og klarinet – Elisabeth Westenholz og John Kruse

Torsdag den 13. februar 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Elisabeth Westenholz

Elisabeth Westenholzs fornemme karriere strækker sig over mere end fire årtier, og hun er stadig helt på toppen. Hun spiller med udsøgt klangbehandling, stor virtuositet og med en sjælden indsigt i og ydmyghed over for musikken.
Hun studerede i København hos bla. Esther Vagning og Arne Skjold-Rasmussen, i Wien hos Bruno Seidlhofer og på kurser hos Alfred Brendel. Hun debuterede i 1968 og har siden da givet talrige koncerter både i ind-og udland, bl.a. i Concertgebouw’s Kammermusikserie i Amsterdam, Ludwigsburger Festspiele i Tyskland og ved Festspillene i Montreux-Vevey.

Elisabeth Westenholz har musiceret med fremtrædende internationale navne som Leonid Kogan, Ralph Kirshbaum og Alberto Lysy. Som nogle af højdepunkterne i hendes solistkarriere kan nævnes en torsdagskoncert med Beethovens 5. Klaverkoncert dirigeret af Sixten Ehrling, en koncert med Det Kgl. Kapel med Mozarts c-mol koncert dirigeret af Manfred Honeck samt – i 2003 – Sjostakovitj’s første klaverkoncert i Sankt Petersborgfilharmoniens Store Sal.

Westenholz har indspillet en lang række plade – både om solist og som kammermusiker – og hendes diskografi omfatter værker af Mozart, Beethoven, Schubert, Niels W. Gade, Carl Nielsen og Tjajkovskij.

Hun har modtaget nogle af de største hædersbevisninger, en dansk kunstner kan modtage, såsom Tagea Brandts Legat, Anne Marie og Carl Nielsens Hæderspris samt – i 2011 – Ridderkorset.

John Kruse

John Kruse er soloklarinettist i Det Kongelige Kapel. Han blev ansat i 2005 efter 16 år som soloklarinettist i Odense Symfoniorkester. Han er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium med Jens Schou som lærer og på Pariser-konservatoriet hos professor Guy Deplus. John Kruse har indspillet adskillige cd’er, blandt andet ny dansk musik for klarinet, Messiaens Kvartet til Tidens Ende, Mozarts musik for bassethorn og Mozarts og Carl Nielsens koncerter for klarinet og orkester. Derudover er John Kruse medlem af Den Fynske Blæserkvintet og Trio Chalumeau. Han sad i juryen ved de fem første udgaver af Carl Nielsen Internationale Klarinetkonkurrence. John Kruse har modtaget Jacob Gades Legat.


FOLKEKONS – studerende fra folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Mandag den 13. januar 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.

Folkekons er Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje – landets eneste af sin slags. Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sin kerne i den danske folkemusik. 

I januar 2020 tager Folkekons på deres årlige vinterturné. 

På dette års turné slår Folkekons følge med studerende på uddannelsen Nordic Master of Folk Music (NoFo). Uddannelsen svarer til en kandidatgrad og tager de studerende rundt på fire forskellige konservatorier i norden – Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Af turnéens koncertprogram kan der forventes et alsidigt udvalg af både nykomponeret og traditionel, nordisk folkemusik. Der opstår en mægtig lyd når det 15 mand store orkester spiller sammen på alt fra keltisk harpe til diatonisk harmonika. Det er en unik sammensætning af musikere og instrumenter, som kun kan opleves denne ene gang.

Publikum får chancen for at opleve folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede, professionelle musikere.