AFHOLDTE KONCERTER 2018
 ____________________

Torsdag den 12. april 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

MADEMOISELLE DE PARIS

Piaf med mere

Med den fransk-talende og percussion-spillende sangerinde Karoline Budtz i spidsen sætter Mademoiselle De Paris prikken over i´et i “frankophil”.
Båret på vingerne af arven fra først og fremmest Edith Piaf tager orkesteret publikum med på en stemningsmættet rejse under Parises Himmel og Broer.
En rejse der handler om kærlighed til hinanden, til byen, til livet og til musikken (og til et godt glas rødvin).
De smukke melodier og sange får sin instrumentale opbakning fra Kristian Rusbjerg´s stilsikre og imponerende harmonikaspil blandet med Jacob Venndt´s originale mundharmonika-håndtering og guitar-inspirerede bas-spil.
En vidunderlig blanding af virtuositet, passion, stemning og kultur!
Udover det franske repertoire supplerer Mademoiselle De Paris også med danske klassikere i fransk forklædning, som f.eks “Forelsket i København” og “Den Allersidste Dans”, men også instrumentale fortolkninger af store melodier fra det klassiske og folkloristiske repertoire finder sin plads i orkesterets musikalske skatkiste.

Karoline Budtz: Vokal og percussion
Kristian Rusbjerg: Harmonika
Jacob Venndt: Kromatisk mundharpe, akkord mundharpe, El-bas, Kontrabas, Sav

____________________

Mandag den 12. marts 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld


DEN DANSKE GUITARKVARTET

Den Danske Guitarkvartet spiller Teitur og Vivaldi i Klassisk Christiansfeld

Fire guitarer lyder helt anderledes end én!

Med fire instrumenter i spil opstår der en klang og en dynamik, som man ikke skulle tro var mulig med klassisk guitar – samtidig med at guitarens særlige sjæl stadig er i behold.

Den populære færøske singer-songwriter Teitur har skrevet musik til Den Danske Guitarkvartet, og “Chinese Whispers” er stadig ny og frisk, når Den Danske Guitarkvartet rammer Christiansfeld.

Til koncerten kan man også høre dragende filmmusik-minimalisme af den succesombruste amerikaner Philip Glass, greatest hits af Vivaldi (ja, den fra Dus med Dyrene) og Karl Petersens vidunderlige bearbejdninger af gamle danske folkeviser.

Den Danske Guitarkvartet blev grundlagt i 1999. Simon Junker Tang har været med fra begyndelsen; siden er Thea Vesti Pedersen, Kristian Lager og Martin Stæhr Haugaard kommet til på de tre andre stole.

Kvartetten turnerer landet tyndt i kirker og koncertforeninger. Her er de kendt for den rare og varme stemning til koncerterne, hvor musikken altid bliver fulgt på vej af gode fortællinger, forklaringer og historier.

Simon Junker Tang er diplomuddannet guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium og Academy of Performing Arts, Prag.

Thea Vesti Pedersen er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus og Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona.

Kristian Lager er uddannet guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium og post graduate fra Royal College of Music, London.

Martin Stæhr Haugaard er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus.

Se også: http://www.dendanskeguitarkvartet.dk/

____________________

Onsdag den 7. februar 2018 – kl. 19:30
S
østrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

TRIO GEMINI
Violin – Karen Johanne Pedersen
Cello – Kirstine Elise Pedersen
Klaver – Jakob Alsgaard Bahr

Trio Gemini er en nyetableret klavertrio (2012), som består af tre unge talentfulde musikere. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark, herunder Hindsgavl, Bornholms Musikfestival og festivalen Klassisk Sensommer på Søbygaard samt i kammermusikforeningerne Rønnebæksholm og Kammermusikforeningen af 1887. Jakob Alsgaard Bahr (klaver) og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne (violin) og Kirstine Elise (cello) har alle færdiggjort en solistuddannelse ved et af de tre danske musikkonservatorier (Aarhus, København og Odense). De er hver især alsidige musikere med fremtrædende karrierer inden for solospil, kammermusik, orkesterspil, folkemusik og undervisning. Med afsæt i denne alsidighed vil trioen tilføre nye oplevelser til den danske og internationale kammermusikscene.

Se også: http://triogemini.com/dk/

——————–
Mandag den 15. januar 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen

FOLKEKONS
Studerende fra Syddansk Musikkonservatorium, der altid leverer en fantastisk koncert

Folkekons’ Vinterturné 2018

”Folkekons” er Syddanmarks Musikkonservatoriums folkemusiklinje og landets eneste af sin slags. Folkekons drager igen i år på deres årlige vinterturné rundt i Danmark mellem d. 11 – 18. januar 2018. Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sit hovedfokus på den danske folkemusik. Af turnéens koncertprogram kan der forventes et bredt og alsidigt udvalg af både nykomponeret-, scandinavisk- og traditionel folkemusik.

Når Folkekons drager på turné, er det et 15-mand stort orkester der rejser afsted. Orkesteret består af folkemusiklinjens 9 studerende, samt 6 studerende fra konservatoriets fællesnordiske folkemusikuddannelse Nordic Marster. Her er der studerende fra bl.a. Sverige, Finland og Belgien. Til Folkekons’ koncert vil man kunne høre den bløde lyd fra cello, nøgleharpe og violin, akkorder der flyder ind og ud mellem tonelagene fra harmonika, klaver og bas, samt lyden af fløjte, sang og klarinet der binder det hele sammen. I år vil man også helt exceptionelt kunne høre den belgiske sækkepibes intense og kraftfulde lyd.

Folkekons vil tage publikum på en helt speciel rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medrivende vil blive udforsket. Samtidig får publikum chancen for at opleve Danmarks og dele af Nordens folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede professionelle musikere.

Medier: www.facebook.com/Folkekons

____________________