Afholdte koncerter 2018

AFHOLDTE KONCERTER 2018

Tirsdag den 20. november 2018 – kl. 20:00
Brødremenighedens kirkesal, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld

Gospelkoncert med Lydiah Wairimu og stort kor

Lydiah Wairimu bliver ofte beskrevet som ”den lille kvinde med den store stemme”. Hendes måde at synge på er energisk og dynamisk, og hendes optræden er varm og medrivende.
Lydiah er født i Kenya og er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi. I 1997 flyttede hun til Danmark, og siden har hun været korleder i mange byer rundt i Jylland, og har sunget med diverse pianister, bands, lavet workshops og optrædener rundt i hele Danmark, medvirket i flere TV programmer, samt turnéret i udlandet. For tiden er hun leder for 9 gospelkor, og der er stor efterspørgsel for hendes gospeltimer også på folkeskoler, højskoler, gymnasier, til firmaevents, konferencer og i centre for folk ramt af demens.
Lydiah bor i Silkeborg og er mor til 4 børn.
En gang imellem laver hun store koncerter, hvor hun samler 100-250 korsangere fra de forskellige gospelkor, hun leder i Jylland. Til Brødremeninghedens Kirke kommer Lydiah med et stort kor bestående af kormedlemmer fra Neema Gospelkor og Kvaglund Kirkes Gospelkor, akkompagneret af pianist Birk Johansen.
Deres koncertrepertoire er meget varieret: traditionelle spirituals, gospelklassikere samt contemporary gospel og urban gospel, så programmet henvender sig bredt til folk i alle aldre.


Tirsdag den 6. november 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

Copenhagen Piano Quartet

Copenhagen Piano Quartet er en ung klaverkvartet med base i København, men med rødder i Danmark, Tjekkiet og Polen bestående af Benedikte Damgaard: violin, Kristina Fialova: bratsch, Adam Stadnicki: cello og Neel Bramsnæs Teilmann: klaver.
Kvartetten er vinder af Val Tidone International Chamber Music Competition i Italien 2013 og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kammermusikkonkurrence 2012 og prismodtager ved P2s kammermusikkonkurrence 2014 i København og den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig 2012.
Den blev dannet i 2010 og de fire medlemmer har fra 2012-15 studeret som ensemble i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under vejledning af kammermusikprofessor Tim Frederiksen samt pianist og docent Jens Elvekjær (Trio con Brio). I masterclasses har de haft glæde af at arbejde med kapaciteter som Fauré Quartett, Leif-Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.
Kvartetten har et meget bredt repertoire der spænder lige fra klassikere af Beethoven, Schumann og Brahms til vor tids nyskrevne musik. Derudover er de passionerede udøvere af det danske, klassiske repertoire. I 2015 udgav kvartetten deres første CD med klaverkvartetter af dansk/ tyske Friedrich Kuhlau. Den blev meget vel modtaget af anmelderne som her i MusicWeb International: ”to get these new and extremely fine performances on such a splendid SACD is indeed a surprise and pleasure (…)What comes across is the absolutely top quality playing as well as a remarkably mature cohesion as a group(…)I thought this was a splendid achievement.
CPQ er modtager af et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond i 2013, og Jacob Gades store legat ligeledes i 2013 samt udtaget til Den Unge Elite af Statens Kunstfond i 2015.
Kvartetten har haft en omfattende koncertvirksomhed og optrådt over hele Danmark, i Norge, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Kina.
Se mere på: www.copenhagenpianoquartet.com

 


Søndag den 21. oktober 2018 – kl. 16:00
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld.
CD-releasekoncert

 SVESTAR

SVESTAR (‘Svestar’ er et gammelt nordisk ord for søster) gæster Søstrehuset for afholdelse af CD-releasekoncert, og det er vi i Klassisk Christiansfeld ganske beærede over.
SVESTAR skriver om sig selv:
“Svestar – traditioner og nyskabelser tørner sammen i en musikalsk legende koncert.
Rendyrket spilleglæde, musikalsk legesyge og et stort dynamisk spænd er kendetegnende for den danske folk-kvartet Svestar (Anne Roed Refshauge, vokal, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello og Marie Sønderby, klaver). Musikken rummer alt fra sprudlende instrumentalnumre, til smukke ballader med et nordisk og keltisk touch, og gruppen udgav anmelderrost debutalbum i 2013. Den danske folk-scene er i en rivende udvikling disse år, og Svestar er en yderst spændende del af denne udvikling. Grænserne er konstant i bevægelse for hvad folkemusik er og kan. Svestar har en musikalsk nysgerrighed, en baggrund med både klassisk musik og folkemusik og ikke mindst en stor passion for at finde nye udtryk med et solidt afsæt i traditionen.
Svestar har optrådt i mange forskellige sammenhænge rundt om i landet: kirkekoncerter, sognearrangementer, højskoler, festivaler m.m. Gruppen har to vellykkede turnéer til Japan bag sig, og har blandt andet spillet i Tokyo, Osaka og Kobe. I februar 2013 spillede Svestar i forbindelse med TV-transmissionen af Danmarks Landsindsamling i Roskilde Domkirke. Derudover har Svestar bl.a. optrådt anmelderrost i Minden i Tyskland.”

Se mere om SVESTAR her: http://svestar.dk/

 


Torsdag den 11. oktober 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

Fromseier Hockings

Danish Music Award Folk 2015 Årets Musiker og Sanger

Dansk Musiker Forbunds Livepris 2015

”Der er nogle bands der har en helt særlig måde at synge og spille sammen på. Det er som om Fromseier Hockings ved noget vi andre ikke ved. Det er som om de har hul igennem til en dimension i musikken som kun søskende og ægtefolk har adgang til. Det er en dimension man ikke kan sætte ord på og det er heller ikke nødvendigt”.

”Ditte Fromseiers violin og Sigurd Hockings guitar spiller virtuost sammen i de tilsyneladende enkle, men dog så sofistikerede numre”. Gert Poder

Fromseier Hockings har bl.a. spillet på:
North Atlantic Fiddle Convention (Sco), Førde Festival (N), Blue Mountains Festival (AUS), Port Fairy Folk Festival (AUS), Festival Nordischer Klang (D), Geiteberg Folk Festival (N), Folkelarm (N), Odense Jam Days (DK), Folk Fantastiq (DK), Tønder Festival (DK)

BIO

Ditte Fromseier and Sigurd Hockings mødte hinanden en sen aften på den Københavnske folkscene i år 2003  imens de begge stadig var studerende. De var umiddelbart tiltrukket af hinandens stærke drive og intense musikalske energi.

Snart efter startede de deres første fælles band og siden da har de spillet sammen I mange forskellige konstellationer. I 2010 blev de inviteret til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention I Skotland og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt at duoformatet for dem var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk og til at skabe ny musik I fællesskab.

Fromseier Hockings har turneret over det meste af verden og opbygget en sjælden intimitet i deres musik. De optræder i et levende, impulsivt og virtuøst legende sammenspil.

Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, hvor hun er ansat som Adjunkt.

Sigurd Hockings er en af de mest virtuøse og alsidige folk-guitarister i Danmark. Han har hentet inspiration til sin helt individuelle og alsidige spillestil i både skandinavien og i det keltiske stilområde.

www.fromseierhockings.com


Søndag den 16. september 2018 – kl. 15:00

Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

Horn og Harpe
Anette Gøl og Susanne Skov

Gøl&Skov er et yderst charmerende og spændende bekendtskab. De to musikere spiller med nerve, indlevelse og temperament, og favner mange forskellige stilarter; fra de forførende franske impressionister til irsk og nordisk folkemusik samt egne kompositioner. Instrumenternes klanglige samhørighed er som et dansende par af toner, der svæver gennem rummet og inviterende omfavner tilhøreren til at glide ind i musikken, give sig hen til lyd, varme og nærhed. Anette Gøl og Susanne Skov er to meget alsidige og dybt engagerede musikere, som i denne spændende konstellation tager os med ind i en overraskende og usædvanlig klangverden.

Susanne Skov tog, efter studier på Det Fynske Musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London, sin diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2002.
Anette Gøl er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1979 og med debutkoncert på Ecole de Musique de Paris i 1984.

Ved koncerten spillede Susanne og Anette:
Gabriel Fauré (1845-1924) Sicilienne, Aprés un Rêve, Mai
Claude Debussy (1862-1918) La Fille aux cheveux de lin, En Bateau, Arabesque nr. 1
Erik Satie (1866-1925) Gymnopedie nr. 1 og 3, Gnossienne nr. 1 og 3
Trad. Greensleeves
Pause
Susanne Skov The Search in my Soul
S. Deere-Jones Summer Rain
Susanne Skov Joy, On a Clear-Blue Day, Skoven
Carlos Salzedo (1885-1961) Chanson de la nuit
Anette Gøl Tørvemosen
Trad. I skovens dybe stille ro
Maj Sønstevold (1917-1996) GuadalQuivir


Tirsdag den 28. august 2018 – kl. 20:00

Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

DET FYNSKE KAMMERKOR

Det Fynske Kammerkor blev dannet i 1988 og har 30 års jubilæum i år. Det fejres med en række jubilæumskoncerter rundt om i Danmark. Den 28. august gæster koret Christiansfeld. Koncertens musikalske indhold vil afspejle spændvidden i korets virke, og samtidig demonstrere de kvaliteter, der har gjort koret kendt og respekteret i Danmark og andre lande: en slank, lys og egal klang, hvorved det Fynske Kammerkor vedkender sig en lang og stærk tradition i nordisk kormusik for brillans og transparens.

Koncerten indeholder bl.a satser af den engelske komponist Vaughn Williams: ”Messe for dobbeltkor i g-mol” og ”Three Shakespeare Songs”, musik der er både virtuos og særdeles udtryksfuld. Den estiske komponist Arvo Pärt er repræsenteret med satser, hvor pauserne i musikken spiller en stor rolle. Der er desuden en afdeling sange af nulevende danske og færøske komponister. Koncerten dirigeres af Alice Granum, som tillige er dirigent for Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor og docent på Syddansk Musikkonservatorium.

 ____________________

Torsdag den 12. april 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

MADEMOISELLE DE PARIS

Piaf med mere

Med den fransk-talende og percussion-spillende sangerinde Karoline Budtz i spidsen sætter Mademoiselle De Paris prikken over i´et i “frankophil”.
Båret på vingerne af arven fra først og fremmest Edith Piaf tager orkesteret publikum med på en stemningsmættet rejse under Parises Himmel og Broer.
En rejse der handler om kærlighed til hinanden, til byen, til livet og til musikken (og til et godt glas rødvin).
De smukke melodier og sange får sin instrumentale opbakning fra Kristian Rusbjerg´s stilsikre og imponerende harmonikaspil blandet med Jacob Venndt´s originale mundharmonika-håndtering og guitar-inspirerede bas-spil.
En vidunderlig blanding af virtuositet, passion, stemning og kultur!
Udover det franske repertoire supplerer Mademoiselle De Paris også med danske klassikere i fransk forklædning, som f.eks “Forelsket i København” og “Den Allersidste Dans”, men også instrumentale fortolkninger af store melodier fra det klassiske og folkloristiske repertoire finder sin plads i orkesterets musikalske skatkiste.

Karoline Budtz: Vokal og percussion
Kristian Rusbjerg: Harmonika
Jacob Venndt: Kromatisk mundharpe, akkord mundharpe, El-bas, Kontrabas, Sav

____________________

Mandag den 12. marts 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld


DEN DANSKE GUITARKVARTET

Den Danske Guitarkvartet spiller Teitur og Vivaldi i Klassisk Christiansfeld

Fire guitarer lyder helt anderledes end én!

Med fire instrumenter i spil opstår der en klang og en dynamik, som man ikke skulle tro var mulig med klassisk guitar – samtidig med at guitarens særlige sjæl stadig er i behold.

Den populære færøske singer-songwriter Teitur har skrevet musik til Den Danske Guitarkvartet, og “Chinese Whispers” er stadig ny og frisk, når Den Danske Guitarkvartet rammer Christiansfeld.

Til koncerten kan man også høre dragende filmmusik-minimalisme af den succesombruste amerikaner Philip Glass, greatest hits af Vivaldi (ja, den fra Dus med Dyrene) og Karl Petersens vidunderlige bearbejdninger af gamle danske folkeviser.

Den Danske Guitarkvartet blev grundlagt i 1999. Simon Junker Tang har været med fra begyndelsen; siden er Thea Vesti Pedersen, Kristian Lager og Martin Stæhr Haugaard kommet til på de tre andre stole.

Kvartetten turnerer landet tyndt i kirker og koncertforeninger. Her er de kendt for den rare og varme stemning til koncerterne, hvor musikken altid bliver fulgt på vej af gode fortællinger, forklaringer og historier.

Simon Junker Tang er diplomuddannet guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium og Academy of Performing Arts, Prag.

Thea Vesti Pedersen er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus og Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona.

Kristian Lager er uddannet guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium og post graduate fra Royal College of Music, London.

Martin Stæhr Haugaard er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus.

Se også: http://www.dendanskeguitarkvartet.dk/

____________________

Onsdag den 7. februar 2018 – kl. 19:30
S
østrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld

TRIO GEMINI
Violin – Karen Johanne Pedersen
Cello – Kirstine Elise Pedersen
Klaver – Jakob Alsgaard Bahr

Trio Gemini er en nyetableret klavertrio (2012), som består af tre unge talentfulde musikere. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark, herunder Hindsgavl, Bornholms Musikfestival og festivalen Klassisk Sensommer på Søbygaard samt i kammermusikforeningerne Rønnebæksholm og Kammermusikforeningen af 1887. Jakob Alsgaard Bahr (klaver) og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne (violin) og Kirstine Elise (cello) har alle færdiggjort en solistuddannelse ved et af de tre danske musikkonservatorier (Aarhus, København og Odense). De er hver især alsidige musikere med fremtrædende karrierer inden for solospil, kammermusik, orkesterspil, folkemusik og undervisning. Med afsæt i denne alsidighed vil trioen tilføre nye oplevelser til den danske og internationale kammermusikscene.

Se også: http://triogemini.com/dk/

——————–
Mandag den 15. januar 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen

FOLKEKONS
Studerende fra Syddansk Musikkonservatorium, der altid leverer en fantastisk koncert

Folkekons’ Vinterturné 2018

”Folkekons” er Syddanmarks Musikkonservatoriums folkemusiklinje og landets eneste af sin slags. Folkekons drager igen i år på deres årlige vinterturné rundt i Danmark mellem d. 11 – 18. januar 2018. Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sit hovedfokus på den danske folkemusik. Af turnéens koncertprogram kan der forventes et bredt og alsidigt udvalg af både nykomponeret-, scandinavisk- og traditionel folkemusik.

Når Folkekons drager på turné, er det et 15-mand stort orkester der rejser afsted. Orkesteret består af folkemusiklinjens 9 studerende, samt 6 studerende fra konservatoriets fællesnordiske folkemusikuddannelse Nordic Marster. Her er der studerende fra bl.a. Sverige, Finland og Belgien. Til Folkekons’ koncert vil man kunne høre den bløde lyd fra cello, nøgleharpe og violin, akkorder der flyder ind og ud mellem tonelagene fra harmonika, klaver og bas, samt lyden af fløjte, sang og klarinet der binder det hele sammen. I år vil man også helt exceptionelt kunne høre den belgiske sækkepibes intense og kraftfulde lyd.

Folkekons vil tage publikum på en helt speciel rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medrivende vil blive udforsket. Samtidig får publikum chancen for at opleve Danmarks og dele af Nordens folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede professionelle musikere.

Medier: www.facebook.com/Folkekons

____________________