Christiansfeld Festival 2015

Stor musikfestival i Christiansfeld 17. – 21. juni 2015.

Velkommen til Christiansfeld Festival 17.-21. juni 2015

CatrinSeckouPulmankomprimeretFra Christiansfeld

Christiansfeld Festival er en international klassisk musikfestival med rødder i byens historie, og kan opleves af alle uanset alder og musikalske præferencer.

Byen Christiansfeld – kirker, koncertsale, huse og gader – vil klinge af musik i verdensklasse under festivalen. Alt i alt byder festivalens fem dage på et symposium, 13 koncerter, 4 værksteder, film, publikationer, udstilling, musikgudstjeneste med radiotransmittering og et kærlighedsmåltid.

Oplev verdensnavne som Artemis Kvartet, German Brass, Det Lettiske Radiokor, Catrin Finch, Florian Boesch og Roger Vignoles. Mange andre lokale og nationale musikere og musikgrupper somSønderjyllands Symfoniorkester, Vokalensemblet GAIA, Ensemble Zimmermann og studerende fra konservatorierne i Århus, Odense og Esbjerg..

Nysgerrig? Følg linket!

Programmet kan ses på festivalens hjemmeside: christiansfeldfestival.dk

FRIVILLIG ARBEJDSKRAFT VED FESTIVALEN

Christiansfeld Festival står for døren med mange spændende kvalitetskoncerter.
Synes du, billetterne er lidt dyre, så er der mulighed for at overvære en koncert ganske gratis, hvis du melder dig som frivillig arbejdskraft!
Der er behov for frivillige til opgaver som kørsel, billetkontrol, frokost onsdag mm.
Linette Rask på Christiansfeld Centret står for fordeling af opgaver og kan kontaktes på mailto:ljac@kolding.dk]

Mailen må meget gerne indeholde følgende:

Navn:
Telefonnummer:
E-mail:
Kan hjælpe i flg. tidsrum:
/Kan hjælpe før-under-efter flg. arrangement:

 

FB Foto Frans 1 Om forberedelserne til festivalen skriver
Frans Brouwer, kurator for Christiansfeld Festival 2015:

Under Christiansfeld Festival 2015 kommer byens pragtfulde forsamlingssale, gårde og karakteristiske gader til at (gen)klinge med musik fra tiden omkringChristiansfelds grundlæggelse op til nutiden. Orkester-, ensemble-, kvartet- og kormusik fra hele Europa mødes med opera, jazz, folkemusik og musik fra Afrika og Mellem- og Sydamerika, spillet af professionelle musikere.

Festivalprogrammet afspejler den righoldige musik- og sangkultur som har udgjort vigtige aspekter i livet som Christiansfeld indbyggere, Brødremenigheden, har levet de sidste 250 år. Menigheden har altid haft et intensivt musikliv i sin hjemby og altid været åben for andre kulturers kunstneriske udtryk som den har mødt i sit oversøiske missionsarbejde. Festivalen giver derfor ord og tone til en kalejdoskopisk genklang af mange musikalske genrer fra Christiansfelds musikarkiv til verdensmusik. Christiansfeld Festival er et podium for musik og musikere fra de områder hvor Brødremenigheden har været og stadigvæk er aktiv, såsom Afrika, England, Holland, Letland, Mellem- og Sydamerika, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, USA og ikke mindst fra Danmark.

Under åbningskoncerten spiller Sønderjyllands Symfoniorkester med dirigent Jonathan Cohen og to solister musik fra Christiansfelds oprettelsesperiode og dansk nutidig musik, så vi føler tidens spændevide mellem dengang og nu. Festivalen byder på et symposium om Brødremenighedens kultur og musikliv sammen med en koncert ved et lille svensk ensemble som spiller et repræsentativt udvalg af musik fra menighederne i Europa. German Brass giver koncert med musik fra 1773 indtil nu. Fra Tyskland kommer Artemis Kvartet med musik af Beethoven, Vasks og Dvořák. Vi får det bedste professionelle kammerkor i Europa (fra Letland) som vil overstige tid og grænser med moderne kormusik. Denne ’grænseoverskridelse’ vil fortsætte søndag den 21. juni 2015. Så er der musikgudstjeneste og kærlighedsmåltid med særlig opmærksomhed på musik fra musikarkivet, en åndelig koncert ved GAIA vokalensemblet med musik fra de største kristelige traditioner i Europa og et møde mellem vesterlandsk minimalistisk orgelmusik og sufidans i Tyrstrup kirke.

Sæt kryds i kalenderen den 17. til og med den 21. juni 2015!

Skriv et svar