Søndag den 16. september 2018 – kl. 15:00
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen
(entré kr. 100 / kr. 75 for medlemmer)

Horn og Harpe
Anette Gøl og Susanne Skov

Gøl&Skov er et yderst charmerende og spændende bekendtskab. De to musikere spiller med nerve, indlevelse og temperament, og favner mange forskellige stilarter; fra de forførende franske impressionister til irsk og nordisk folkemusik samt egne kompositioner. Instrumenternes klanglige samhørighed er som et dansende par af toner, der svæver gennem rummet og inviterende omfavner tilhøreren til at glide ind i musikken, give sig hen til lyd, varme og nærhed. Anette Gøl og Susanne Skov er to meget alsidige og dybt engagerede musikere, som i denne spændende konstellation tager os med ind i en overraskende og usædvanlig klangverden.

Susanne Skov tog, efter studier på Det Fynske Musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London, sin diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2002.
Anette Gøl er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1979 og med debutkoncert på Ecole de Musique de Paris i 1984.


Torsdag den 11. oktober 2018 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen
(entré kr. 100 / kr. 75 for medlemmer)

Fromseier Hockings

Danish Music Award Folk 2015 Årets Musiker og Sanger

Dansk Musiker Forbunds Livepris 2015

”Der er nogle bands der har en helt særlig måde at synge og spille sammen på. Det er som om Fromseier Hockings ved noget vi andre ikke ved. Det er som om de har hul igennem til en dimension i musikken som kun søskende og ægtefolk har adgang til. Det er en dimension man ikke kan sætte ord på og det er heller ikke nødvendigt”.

”Ditte Fromseiers violin og Sigurd Hockings guitar spiller virtuost sammen i de tilsyneladende enkle, men dog så sofistikerede numre”. Gert Poder

Fromseier Hockings har bl.a. spillet på:
North Atlantic Fiddle Convention (Sco), Førde Festival (N), Blue Mountains Festival (AUS), Port Fairy Folk Festival (AUS), Festival Nordischer Klang (D), Geiteberg Folk Festival (N), Folkelarm (N), Odense Jam Days (DK), Folk Fantastiq (DK), Tønder Festival (DK)

BIO

Ditte Fromseier and Sigurd Hockings mødte hinanden en sen aften på den Københavnske folkscene i år 2003  imens de begge stadig var studerende. De var umiddelbart tiltrukket af hinandens stærke drive og intense musikalske energi.

Snart efter startede de deres første fælles band og siden da har de spillet sammen I mange forskellige konstellationer. I 2010 blev de inviteret til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention I Skotland og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt at duoformatet for dem var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk og til at skabe ny musik I fællesskab.

Fromseier Hockings har turneret over det meste af verden og opbygget en sjælden intimitet i deres musik. De optræder i et levende, impulsivt og virtuøst legende sammenspil.

Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, hvor hun er ansat som Adjunkt.

Sigurd Hockings er en af de mest virtuøse og alsidige folk-guitarister i Danmark. Han har hentet inspiration til sin helt individuelle og alsidige spillestil i både skandinavien og i det keltiske stilområde.

www.fromseierhockings.com


Søndag den 21. oktober 2018 – kl. 16:00
Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld.
CD-releasekoncert – fri entré

SVESTAR

SVESTAR (‘Svestar’ er et gammelt nordisk ord for søster) gæster Søstrehuset for afholdelse af CD-releasekoncert, og det er vi i Klassisk Christiansfeld ganske beærede over.
SVESTAR skriver om sig selv:
“Svestar – traditioner og nyskabelser tørner sammen i en musikalsk legende koncert.
Rendyrket spilleglæde, musikalsk legesyge og et stort dynamisk spænd er kendetegnende for den danske folk-kvartet Svestar (Anne Roed Refshauge, vokal, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello og Marie Sønderby, klaver). Musikken rummer alt fra sprudlende instrumentalnumre, til smukke ballader med et nordisk og keltisk touch, og gruppen udgav anmelderrost debutalbum i 2013. Den danske folk-scene er i en rivende udvikling disse år, og Svestar er en yderst spændende del af denne udvikling. Grænserne er konstant i bevægelse for hvad folkemusik er og kan. Svestar har en musikalsk nysgerrighed, en baggrund med både klassisk musik og folkemusik og ikke mindst en stor passion for at finde nye udtryk med et solidt afsæt i traditionen.
Svestar har optrådt i mange forskellige sammenhænge rundt om i landet: kirkekoncerter, sognearrangementer, højskoler, festivaler m.m. Gruppen har to vellykkede turnéer til Japan bag sig, og har blandt andet spillet i Tokyo, Osaka og Kobe. I februar 2013 spillede Svestar i forbindelse med TV-transmissionen af Danmarks Landsindsamling i Roskilde Domkirke. Derudover har Svestar bl.a. optrådt anmelderrost i Minden i Tyskland.”

Se mere om SVESTAR her: http://svestar.dk/


Tirsdag den 6. november 2018 – kl. 19:30

Søstrehusets korsal, Nørregade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen
(entré kr. 150 / kr. 100 for medlemmer)

Copenhagen Piano Quartet

Copenhagen Piano Quartet er en ung klaverkvartet med base i København, men med rødder i Danmark, Tjekkiet og Polen bestående af Benedikte Damgaard: violin, Kristina Fialova: bratsch, Adam Stadnicki: cello og Neel Bramsnæs Teilmann: klaver.
Kvartetten er vinder af Val Tidone International Chamber Music Competition i Italien 2013 og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kammermusikkonkurrence 2012 og prismodtager ved P2s kammermusikkonkurrence 2014 i København og den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig 2012.
Den blev dannet i 2010 og de fire medlemmer har fra 2012-15 studeret som ensemble i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under vejledning af kammermusikprofessor Tim Frederiksen samt pianist og docent Jens Elvekjær (Trio con Brio). I masterclasses har de haft glæde af at arbejde med kapaciteter som Fauré Quartett, Leif-Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.
Kvartetten har et meget bredt repertoire der spænder lige fra klassikere af Beethoven, Schumann og Brahms til vor tids nyskrevne musik. Derudover er de passionerede udøvere af det danske, klassiske repertoire. I 2015 udgav kvartetten deres første CD med klaverkvartetter af dansk/ tyske Friedrich Kuhlau. Den blev meget vel modtaget af anmelderne som her i MusicWeb International: ”to get these new and extremely fine performances on such a splendid SACD is indeed a surprise and pleasure (…)What comes across is the absolutely top quality playing as well as a remarkably mature cohesion as a group(…)I thought this was a splendid achievement.
CPQ er modtager af et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond i 2013, og Jacob Gades store legat ligeledes i 2013 samt udtaget til Den Unge Elite af Statens Kunstfond i 2015.
Kvartetten har haft en omfattende koncertvirksomhed og optrådt over hele Danmark, i Norge, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Kina.
Se mere på: www.copenhagenpianoquartet.com


Tirsdag den 20. november 2018 – kl. 20:00
Brødremenighedens kirkesal, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld – billetter købes ved indgangen
(entré kr. 100 / kr. 50 for medlemmer)

Gospelkoncert med Lydiah Wairimu og stort kor

Lydiah Wairimu bliver ofte beskrevet som ”den lille kvinde med den store stemme”. Hendes måde at synge på er energisk og dynamisk, og hendes optræden er varm og medrivende.
Lydiah er født i Kenya og er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi. I 1997 flyttede hun til Danmark, og siden har hun været korleder i mange byer rundt i Jylland, og har sunget med diverse pianister, bands, lavet workshops og optrædener rundt i hele Danmark, medvirket i flere TV programmer, samt turnéret i udlandet. For tiden er hun leder for 9 gospelkor, og der er stor efterspørgsel for hendes gospeltimer også på folkeskoler, højskoler, gymnasier, til firmaevents, konferencer og i centre for folk ramt af demens.
Lydiah bor i Silkeborg og er mor til 4 børn.
En gang imellem laver hun store koncerter, hvor hun samler 100-250 korsangere fra de forskellige gospelkor, hun leder i Jylland. Til Brødremeninghedens Kirke kommer Lydiah med et stort kor bestående af kormedlemmer fra Neema Gospelkor og Kvaglund Kirkes Gospelkor, akkompagneret af pianist Birk Johansen.
Deres koncertrepertoire er meget varieret: traditionelle spirituals, gospelklassikere samt contemporary gospel og urban gospel, så programmet henvender sig bredt til folk i alle aldre.
Glæd Jer til en stor oplevelse!