Kommende koncerter

Berit Juul og Lise Bech Bendix, klaver og sang

Onsdag den 9. september 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Den danske sopran Lise Bech Bendix debuterede i 2014 fra Solistklassen, og har Kandidatgrad fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. I 2007 fik hun finaleplads i den internationale Yamaha sangkonkurrence i Danmark og Norge.

Ved Den Jyske Opera har Lise sunget hovedrollen i operaen “For enden af tunnellen”, og for nyligt sang Lise hovedrollen i operaen “Det største og det mindste” ved Den sydfynske operafestival. I foråret 2019 var hun solist med Odense symfoniorkester i en direkte international TV-transmission af Carl Nielsen konkurrencen, hun gæster Odense Symfoniorkester igen i foråret 2020 som solist.

Som oratoriesolist er Lise efterspurgt i hele landet, bl.a. med solistpartierne i Bachs Juleoratorium, Bachs Johannes Passion og Matthæus Passion, Brahms Requiem, Faures Requiem, Händels Messias, Mozarts Requiem og C-mol Messe og Orffs Carmina Burana, foruden diverse liedkoncerter og operakoncerter. Med Københavns Bachkor har Lise sunget solist ved adskillige koncerter de seneste syv år. Lise indgår i flere forskellige klassiske ensembler og er, ved siden af sit solistiske arbejde, sopran i DR KoncertKoret, og deltager ved de store symfoniske radio og TV dækkede koncerter fra DR koncerthuset.

I sit sangpædagogiske virke giver Lise workshops for kor, soloundervisning, kurser og er Sangkonsulent.

Berit Juul Rasmussen er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium i 1999, med solistklassedebut samme sted i 2002. Desuden var hun udvekslingsstuderende ved Sibelius Akademiet i Helsinki fra 1995-97. Hun har modtaget undervisning af Rodolfo Llambias, Rosalind Bevan, Mirta Herrera (Rom) og Jiri Hlinka (Oslo), samt deltaget i masterclass med bl.a. Paul Trein og Stephen Kovacevich.

Som solist har Berit spillet med bl.a. Odense Symfoniorkester som ”ungt navn” i 1999, samt flere gange med orkesteret ”Nova Amadeus” i Rom i klaverkoncerter af Mozart, Mendelssohn, Grieg og Chopin. Berit har koncerteret i Europa, Israel og Argentina, og hun er en aktiv kammermusiker bl.a. med Franck Duo, Idun Trio og Ensemble Valentin. Hun er tilknyttet Syddansk Musikkonservatorium som akkompagnatør og repetitør, akkompagnerer Filharmonisk Kor i Odense og assisterer ofte i Odense Symfoniorkester.

_________________________________________________________________________

GENFORENING – en lokalhistorisk musikfortælling

Torsdag d. 1. oktober kl. 20.00 – Fjelstrup-Hallen (OBS: Flyttet fra kirken)
Fredag d. 2. oktober kl. 20.00 – Tyrstrup Kirke
Søndag d. 4. oktober kl. 20.00 – Vejstrup Kirke

(anden arrangør)

Hør historier fra lokalsamfundet – omkring 1. Verdenskrigs afslutning og genforeningen – i form af en afvekslende musikfortælling. Der bliver korsang, solosang og instrumentalmusik, fremført af musikere og lokale sangere fra KorNor (Hejls-Vejstrup), Laudamus (Tyrstrup Kirkes Voksenkor) og Aller-Fjelstrup Sognekor samt kirkesangerkor (Ekko). Musikfortællingen ledsages af en diasserie.
Udarbejdet af Krista Revsbech 2020 – dirigent: Kirsten Iversen.

_________________________________________________________________________


Trio Amerise

Onsdag den 7. oktober 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Blæsertrioen består af består af Ragnhildur Jósefsdóttir på fløjte, Morten Sønderskov Jensen på klarinet og Lucia Amerise på fagot – som i 2011 fandt sammen under deres studier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Trioen blev i efteråret 2013, som det første og eneste blæserensemble, optaget på Solistklassen for ensembler samme sted, hvorfra de debuterede i februar 2017.

Trioens medlemmer kommer fra de nordiske lande; Island, Danmark og Sverige. Navnet Trio Amerise er dog hentet fra Lucias argentinske rødder. De har spillet koncerter i store dele af Norden samt Tyskland, og var blandt de 16 deltagere ved P2s kammermusikkonkurrence i 2014. Senere samme år vandt de 2. Pris ved konservatoriets interne kammermusikkonkurrence. Fra sæsonen 2015/16 indgik Trio Amerise et samarbejde med to andre danske ensembler, Ensemble Nordlys og Nordic String Quartet, om fælles drift af Østerbro Koncertforening i Unitarernes Hus på Østerbro. Tilsammen danner de tre ensembler grundstammen i Koncertforeningen, hvor de har en stor mulighed for sparring og samarbejde på tværs af ensemblerne og udvikling af nye koncertformer.

En af trioens primære visioner er at have musik fra alle tre nordiske lande blandet ind i et i forvejen bredt repertoire af forskellige klassiske værker. Trio Amerise samarbejder derfor med komponister fra de nordiske lande om at få skrevet ny nordisk musik tilegnet Trioen – det første værk blev skrevet i 2014 af islandske Hafdís Bjarnadóttir, og uropført af Trioen samme år i den islandske ambassadørbolig i København.

I løbet af deres studier solistklassen også arbejdet med at udforske de klassiske koncertformer på forskellig vis; de har eksperimenteret med udenadspil, bevægelser/formationer, samarbejde med andre musikere og andre ensembler samt samarbejde med lysdesignere.

Trioen har, udover deres studier på solistklassen hos DKDM’s Træblæserprofessor Max Artved, desuden modtaget undervisning af klarinettisterne Andreas Sundén, Larry Combs, John Kruse og Charles Neidich, fagottisten Audun Halvorsen og fløjtenisterne Anna Dina Schick, Henrik Wiese og Toke Lund Christiansen.


Iversens Trio

Tirsdag den 3. november 2020 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Delvis lokal funderet trio der inviterer til fællessang og musikalsk underholdning.


Haderslev Domkirkes Pigekor

Lørdag den 12. december 2020 – kl. 16:00
Brødremenighedens kirke, Lindegade 15, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 125, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang eller telefonisk på 79791773.

Haderslev Domkirkes Pigekor er et af Danmarks førende pigekor med 45 sangere i alderen 12 – 20 år.
Pigekoret har et højt aktivitetsniveau og optræder årligt 20 – 25 gange i ind- og udland ved koncerter, gudstjenester og events.

Udover ugentlige korprøver, gruppeprøver og korrejser modtager pigerne solo-undervisning i sang ved erfarne sangere og sangpædagoger.

Koret turnérer hvert år i både ind- og udland, og rejser i foråret 2019 på ”Cathedral Tour Scotland” med koncerter i domkirkerne i Glasgow, Dunblane og Edinburgh.

Foråret 2018 sang pigerne i Paris, og i marts/april 2017 turnerede de “Kattegat rundt” med koncerter i Aalborg og Göteborgs domkirker, mens det blot en måned senere sang i Haderslev og Aarhus Domkirker – bl.a. uropførelsen af “Fem Kristus-ord”, der er dedikeret til koret.

På TV har koret vist sig ved DR’s nytårsgudstjeneste 2015/2016, ligesom pigerne medvirkede i pinsen 2017 ved den nationale fejring af Reformationsjubilæet under overværelse af HM Dronningen.

I foråret 2016 var koret under fjerne himmelstrøg, da de besøgte i Palæstina/Israel med koncerter i bl.a. Jerusalem og Bethleham.
I 2015 gjaldt årets turne Norge, hvor pigerne bl.a. begejstrede ved en koncert i Norges kroningskirke, Nidarosdomen, i Trondheim.

Pigerne har ved flere lejligheder samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester, bl.a. i foråret 2017 da de indspilede CD’en “Luk julefreden ind”. Udgivelsen blev frigivet oktober 2017.

Haderslev Domkirkes Pigekor har indspillet og udgivet yderligere 3 CD’er, herunder en live-indspilning af Kim A. Arnesens “Magnificat” for bl.a. kor og strygeorkester.

Koret ledes og dirigeres af Thomas Berg-Juul.