Kommende koncerter

Anna Nadiryan

Fredag den 6. oktober 2023 kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang. 
Billet kan købes på forhånd via mobilepay til 10860. Vis kvittering ved indgang og spring køen over.

I 2023 er det 180 år siden, at den store, norske komponist Edvard Grieg blev født. I anledning af dette jubilæum spiller Anna Nadiryan et koncertprogram for soloklaver med et udvalg af de bedste af Griegs berømte lyriske stykker.
Oplevelsen bliver struktureret som en eventyrlig rejse med romantisk musik om trolde og skovnymfer, smukke valse, elegier, og meget mere. Kom og oplev en skøn atmosfære med klassisk musik fra Skandinavien.
Anna Nadiryan er en prisvindende armensk-græsk klaversolist i ”absolut international topklasse” (Randers Netavis, 2. april 2019), som bl.a. har vundet præmier for opførsel af musik af skandinaviske komponister ved Northern Lights International Piano Festival i 2021. Anna Nadiryan er uddannet solist ved Philippos Nakas’ konservatorium i Athen og har været koncertaktiv i Danmark siden 2012. Hun arbejder til daglig som klassisk klaverlærer hos Mariagerfjord Kulturskole.


Floating Sofa Quartet

Fredag den 17. november 2023 kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang. 
Billet kan købes på forhånd via mobilepay til 10860. Vis kvittering ved indgang og spring køen over.

Floating Sofa Quartet (FSQ) er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst.
Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde.
Kvartetten debuterede 2015 og har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig. Med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Førdefestivalen [NO], Tønder Festival [DK], Korrö Folkmusikfestival [SE] og folkBALTICA [DE] er FSQ efterhånden blevet
et eftertragtet og velrenommeret navn på den nordeuropæiske folk-scene.
FSQ har desuden været nomineret til talrige priser, bl.a. “Årets Nye Talent” i både Danmark ved DMA Folk og i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik.
Gruppen har to anmelderroste albummer bag sig: “The Moon We Watch is the Same” var nomineret til to Danish Music Awards for Årets Folk Udgivelse og Årets Komponist (Clara Tesch) i 2017, og opfølgeren “Neighbourhood” vandt for nylig prisen for Årets Folk Udgivelse ved DMAfolk/world 2019. I begrundelsen stod der bl.a.: “Orkesteret er sammensat af unge musikere opvokset med deres nationale folkemusiktraditioner. Alle er de betagende
instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(…) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(…)”

Kom og nyd en kammer-folkemusikalsk oplevelse på meget højt niveau.


Julekoncert med Coro Misto

Lørdag den 9. december 2023 kl. 15:00
Brødremenighedens Kirke, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang. 
Billet kan købes på forhånd via mobilepay til 10860. Vis kvittering ved indgang og spring køen over.

Dirigent, komponist og korleder Søren Birch giver sammen med sit kor Coro Misto julekoncert i Brødremenighedens Kirke.
Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik-
uddannelses-institutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Medvirkende hertil er givetvis også det løbende samarbejde med NUT, Aalborg Symfoniorkester og Det jyske Musikkonservatorium.
Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik, over romantikken til nyere værker. Koret anser det for særligt vigtigt at fremme kendskabet til den nye danske kompositionsmusik og samarbejdet med forskellige komponister har gennem tiden resulteret i en række uropførelser.