Kommende koncerter

________________________________________________________________

Søndag, den 21. maj. Kl. 16.00
Tyrstrup kirke

Franske fornemmelser

Franske fornemmelser

gruppeVincent Lucas, Maja Bramsen Blenner og Berit Juul Rasmussen

VINCENT LUCAS, fløjte:
Som 14-årig kom den unge franskmand Vincent Lucas ind på konservatoriet i Paris (CNSMDP).  I en alder af 17 vandt han Prags Internationale Radio Konkurrence (Concetino Praga).
Efter at have tilbragt fem år i Orchestre Nationale de Capitole, Toulouse var han seks år i et af  de mest prestigefyldte orkestre i verden, Berliner Philharmoniker. Siden 1994 har han været første fløjte og solist ved “Orchestre de Paris”. Udover sin karriere, som primært er baseret på at være orkestermusiker, omfatter hans undervisning mange masterclasses både i Frankrig og i udlandet. Han har været professor ved Paris Conservatoire (CNSMDP) siden 1995 og blev nomineret til hovedprofessor ved Conservatoire National de Région de Paris (CNR) i 1999.
Vincent Lucas er meget værdsat for sine kammermusik-aktiviteter med mange prestigefyldte musikere som Christoph Eschenbach, Marie-Pierre Langlamet, Christian Ivaldi, Eric Le Sage, Paul Meyer Michel Beroff, Brigitte Engerer, Xavier Philipps, Svtelin Roussev, Radek Baborák. Vincent Lucas er en del af Paris Wind Trio (Trio à Vent de Paris). Med Indésens Records, har han indspillet Dutilleux Sonatine og fortolkninger af franske værker med pianisten Emmanuel Strosser.

MAJA BRAMSEN BLENNER, fløjte:
Maja Bramsen Blenner aflagde diplomeksamen på Det Fynske Musikkonservatorium i 2007 og debuterede også herfra i 2009 ved Rune Most.
Sideløbende med studiet i Odense begyndte Maja i 2004 at få undervisning hos Vincent Lucas i Paris, hvilket også resulterede i nogle studieophold. Det professionelle forhold er fortsat efter Majas debut og hun er stadig jævnligt i Paris. Maja har spillet koncerter i både ind- og udland, bl.a. i Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien og hun har spillet med Danish Youth Symphony Orchestra i Sydney.
Maja spiller i dag med forskellige ensembler som bl.a. Trio Kamma (fløjte, fagot og klaver), Den Dansk/Franske Trio (to fløjter og klaver) og en fløjte- og guitarduo med guitaristen Thomas Poulsen. Maja har assisteret i Odense Symfoniorkester og har også haft fornøjelsen af at være med til Opera på Engen. Maja trådte sine musikalske barnesko i Haderslev Musikskole, hvor hun i dag selv underviser. Hun fik i 2001, som den første, tildelt Haderslevs Musikpris.

BERIT JUUL RASMUSSEN, klaver:
Berit juul Rasmussen aflagde sin diplomeksamen som musikerperformer ved Det Fynske Musikkonservatorium i 1999, hvor Rodolfo Llambias og Rosalind Bevan var hendes lærere. I løbet af sin studietid tilbragte hun to studieår i Helsinki som udvekslingsstudent ved Sibelius Akademiet, og efter endt diplomeksamen var hun et år i Rom, hvor hun studerede hos Mirta Herrera.
Hun har desuden deltaget i masterclasses med bl.a. Jiri Hlinka, Stephen Kovacevich og Paul Trein. Berit har flere gange optrådt som solist, bl.a. som ”Ungt Navn” med Odense Symfoniorkester i 1999 og til Sønderjyllands Symfoniorkesters komponist-workshop i 2001. Desuden har hun været solist med Hamlet Strygeorkester i Odense og Nova Amadeus Orchestra i Rom.
Berit spillede i august 2000 en solokoncert på Gråsten Slot under overværelse af Hendes Majestæt Dronning Ingrid, og med sit faste ensemble Embla har hun givet koncerter i Rom, Tyskland og på Færøerne. Hun er desuden aktiv kammermusiker ved Odense Symfoniorkesters Pro Musica koncerter. Berit har desuden studeret i solistklassen ved Det Fynske Musikkonservatorium, hvor hun havde debutkoncert i november 2002 på konservatoriet i Odense og i Rundetårn i København

Entré: 150 kr., 100 kr. for medlemmer.
 _________________________________________________________________

Torsdag d. 25. maj 2017 kl. 19:
Korkoncert med Sandviken Kantori
Søstrehusets Korsal
Gratis entré
(Anden arrangør)

 

Jostein Aarvik, dirigent for Sandviken Kantori
er uddannet kirkemusiker og har specialiseret sig indenfor symfonisk og nyere fransk orgelmusik

Det norske kammerkor Sandviken kantori har omkring 20 medlemmer. Koret synger ved højmesser i Sandvikskirken i Bergen hvor de fremfører både traditionel og nyere kirkemusik, men har også et stort og alsidigt koncertrepertoire. Blandt andet har koret satset på koncerter i samarbejde med prominente jazzmusikere. Sandviken kantori har indspillet en CD med bearbejdelser af norske, religiøse folketoner – et repertoire som præsenterer korets kvaliteter på en fin måte. CDen vil være til salgs på Danmarksturen.

Til korets Danmarks-tur i maj vil koret optræde med et a capella-repertoire. De medvirker ved gudstjenesten i Brødremenighedens Kirke Kristi Himmelfartsdag kl 10.30 og giver en koncert i Brødrehusets korsal samme dag kl. 19.00. Der synger de sange fra mange tidsepoker med vægt på norske og nordiske komponister. Foruden nogle perler fra den norske folkemusikskat bliver der musik af Egil Hovland (Karin Boyes Aftonbön), Nils Ferlin (W.Shakespeares digt),  en rigtig svingende udgave av Luther-salmen «Vor Gud, han er så fast en borg», sange  fra Duke Ellingtons «Sacred konsert» og meget mere. Der er gratis adgang til koncerten.

Sandviken kantori fylder 20 år i år. Der bliver en stor jubileumskoncert i Sandvikskirken i oktober hvor de blandt andet skal fremføre Bengt Hallbergs «Jazz-messe» sammen med de bedste av Bergens musikere inden for den rytmiske genre. Koret vil også markere sig med koncerter i andre kirker i Bergen.

_________________________________________________________________

Tirsdag, den 15. august kl. 19.30
Søstrehusets korsal
Trio Sono

Julie Meile violin, Astrid Christensen bratsch, Karin Dalsgaard cello.
Entré: 100 kr., 75 kr. for medlemmer

 

Trio Sono mødte hinanden i DR symfoniorkestret og besluttede efter en uformel kammerkoncert i 2010 at fortsætte et seriøst samarbejde i en ny strygetrio.

De efter en række koncerter med værker af Beethoven, Schumann og Mahler kontaktet af arrangøren og komponisten Jesper Jørgensen, der har arrangeret Bachs Goldberg variationer for strygetrio. Dette førte blandt andet til en cd- udgivelse for pladeselskabet Helikon i 2014.
Trio Sono optræder rundt i hele landet og har blandt andet givet koncerter ved Selsø Slots sommerkoncerter, ved Søbygaard sommerkoncerter på Ærø, ved Schubertiaden i Roskilde, på Læsø, Vor Frue Kirke i Århus, Gjorslev Gods og Jomfruens Egede.*Trio Sono har sammen studeret hos professor Siegfried Führlinger i Wien, en guldgrube af viden om klassisk repertoire, sammenspil og musikalitet.
Sono betyder på italiensk “jeg er” eller “at være”, da målet for Trio Sono er nærvær og tilstedeværelse i musikken.
Den kommende sæson byder på koncerter med både obokvartet, Bachs Goldbergvariationer i sin helhed samt trioer af Mozart, Beethoven og Kodaly.

Julie Meile, violin:  Uddannet i København hos Milan Vitek. Videre studier i London hos György Pauck og i Sankt Petersborg hos Mihail Estrin. Siden 1989 ansat i DR symfoniorkestret.

Astrid Christensen bratsch:  Uddannet i København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Josef Kodousek. Studerede videre på Hochschule für Musik i Wien hos Professor Sigfried Führlinger. I 1991 ansat i DR symfoniorkestret.

Karin Dalsgaard, cello:  Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 2006. Videre studier hos professor Hans Jørgen Jensen på Northwestern University School of Music i Chicago, USA. Certificate in Music performance, også i 2006. Karin er efterspurgt freelance-cellist i København, spiller siden 2007 bl.a. i DR-symfoniorkestret.

_________________________________________________________________

Onsdag, den 20 september kl. 19.30
Søstrehusets korsal
.
Vesselil  – violin, bratsch og cello og sang
Vesselil
CLARA TESCH – violin/bratsch/vokal 
ELISABETH DICHMANN – violin/vokal
MAJA AARØE FREESE – cello/vokal

Vesselil er en dansk strygetrio med kontemporær folkemusik på programmet. Besætningen udgøres af violin, bratsch og cello, hvor endvidere sangen har en central rolle i musikken.De tre unge musikere vægter det personlige udtryk højt og sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition. De har gravet i mulden af den nordiske sangskat, ført den til nutiden og flettet den sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer. I glimt høres tilmed strejf fra varmere himmelstrøg i deres intense og delikate samspil. Med stor kvalitetsbevidsthed udforsker trioen strygerinstrumenternes muligheder og sangstemmerne, som smelter sammen i livsbekræftende budskaber. Vesselil bevæger sig ofte i grænselandet mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.”
Tre talentfulde unge musikere der vægter det personlige udtryk højt og sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition.

Entré: 100 kr., 75 kr. for medlemmer.
_________________________________________________________________
Anjo i oktober. Uge 40 eller 41
Brødremenighedens kirke
Folkemusikere fra Anjo i Japan.  Dato ikke aftalt endnu.
Entre: gratis
_________________________________________________________________
Mandag d. 6. november 2017 kl. 19.30
Søstrehusets korsal
.
Zenobia
Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.
Fra ung til voksen
Zenobia blev til i sommeren 2007. Anledningen var en eksamenskoncert på musikkonservatoriets folkemusiklinie, hvor gruppens harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen Stærk afsluttede sin uddannelse. Når de tre kvinder i Zenobia i dag tænker tilbage på de yngre udgaver af sig selv, så virker 2007 på én gang som fjern fortid og et kort øjeblik væk. Den danske sangskat har de tre kvinder med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har over det forgangne årti skabt en fælles tilgang til musikken og ordene, der har været med på deres rejse fra ung til voksen.
Nye sange i en gammel tradition
Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af de tre plader, de hidtil har udgivet. Pladerne rummer sange fra den danske højskoletradition, fra vores fælles folkemusikarv og fra vores salmebøger. Men alle pladerne har også rummet bud på at videreføre den tradition; enkelte nye sange og melodier har været at finde på pladerne – og i koncerterne – gennem det forgangne årti. I anledning af trioens jubilæum i 2017 udsendte Zenobia deres fjerde plade i foråret. Pladen er resultatet af 10 års arbejde med sangtraditionen, og rummer nye sange og tekster komponerede og arrangerede i den stil, trioen har gjort til deres. Koncerterne i jubilæumsåret vil hvile på trioens fundament: den danske sangskat, men 10 års virke i dette felt har inspireret til at byde ind med nye toner og nye ord. Som sangerinden Louise Støjberg retorisk spørger med et af sine velkendte smil: “Forskellen på tradition og museum er vel bl.a. at man også nogle gange skriver nye sange?”
Oplev Zenobia live
Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen. Trioen er forrygende til at skabe et intenst musikalsk rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener både nærværende og underholdende.
Yderligere fakta:
  • Sangerinden Louise Støjberg er uddannet på det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Hun underviser i sang på MGK og konservatoriet, og optræder som solist og korsanger i mange sammenhænge udover Zenobia.
  • Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk er uddannet på folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium, rigsspillemand og en erfaren foredragsholder. Ud over Zenobia, spiller Mette med duoen ‘Jensen og Bugge’, der fra tid til anden udvides med Morten Alfred Høirup eller amerikanske Dwight Lamb.
  • Pianist Charlotte Støjberg er cand. mag i musikvidenskab fra Aalborg Universitet. Udover sit virke i Zenobia er hun organist ved Rødding Frimenighed og er akkompagnatør for et vokalensemble samt ved diverse korworkshops.
  • Zenobia har været nomineret til 2 Danish Music Awards; for debutalbummet ‘Midnat’ i 2008 og til årets traditionspris i 2013.
 Se og hør mere om Zenobia her: zenobia.nu
 Entré: 150 kr., 100 kr. for medlemmer.
_________________________________________________________________
LUTHER-SYNGESPIL i november (anden arrangør):
Torsdag d. 16. november kl. 19.30 –  Fjelstrup Kirke
Fredag d. 17. november kl. 19 –  Tyrstrup Kirke
Søndag d. 19. november kl 14 – Vejstrup Kirke
 
Syngespil om Luther og reformationen,
komponeret og udarbejdet af Krista Revsbech for “De syv sogne”.
Lokale sangsolister og musikere medvirker.
_________________________________________________________________