Afholdte / aflyste koncerter 2022

Haderslev Drengekor – julekoncert

Lørdag den 10. december 2022 kl. 16:00, Brødremenighedens Kirke, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang. 
Billet kan købes på forhånd via mobilepay til 10860. Vis kvittering ved indgang og spring køen over.

Haderslev Drengekor blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i september 2008.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 65 sangere i alderen 9-62 år. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke. Der er et højt aktivitetsniveau med koncerter, oplevelser og turnéer. En gang om året rejser koret til udlandet og har givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, England og USA. Deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter er medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Har bl.a. sunget koncert i alle Danmarks 10 domkirker.


Jakob Bonderup – sang og fortælleaften

Tirsdag den 1. november 2022 kl. 19:30, Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Jakob Bonderup (1970) har fået højskole ind med modermælken som søn af en far, der både var højskolelærer og siden -forstander. Han er uddannet kontra- og el bassist, foredragsholder, arrangør, komponist, korleder og musiklæreruddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Siden 1990 har han været professionel musiker i mange forskellige sammenhænge og genrer.

Før Jakob kom til Engelsholm, underviste han i 10 år på Brandbjerg Højskole, Det Jyske Musikkonservatorium (RM og AM), Den Fynske Talentskole, diverse musikstævner og musikskoler. Derudover har han været stævneleder for det legendariske jazzstævne på Brandbjerg fra 1997-2005, samt Vinterstævnet og Engelsholmstævnet fra 2006 og frem til i dag, hvor han stadig leder de nævnte stævner. 

Jakob sad desuden med i redaktionen af 18. udgave af højskolesangbogen og rejser landet rundt og laver sang- og fortælletimer.

Jakob sidder i flere bestyrelser bl.a. Den Jyske Kunstfond, der sorterer under Statens Kunstfond.

I 2006 blev Jakob hentet til Engelsholm Højskole bl.a. for at starte en musikprofil op på højskolen, der ikke tidligere havde haft musik på skemaet. I 2011 blev han forstander.


TRIO GEMINI – koncerten blev desværre aflyst

Tirsdag den 11. oktober 2022 kl. 19:30, Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld .

Trio Gemini er en klavertrio, som består af tre unge talentfulde musikere. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark, herunder Hindsgavl, Bornholms Musikfestival og festivalen Klassisk Sensommer på Søbygaard samt i kammermusikforeningerne Rønnebæksholm og Kammermusikforeningen af 1887.

Jakob Alsgaard Bahr (klaver) og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne (violin) og Kirstine Elise (cello) har alle færdiggjort en solistuddannelse ved et af de tre danske musikkonservatorier (Aarhus, København og Odense).
De er hver især alsidige musikere med fremtrædende karrierer inden for solospil, kammermusik, orkesterspil, folkemusik og undervisning.
Med afsæt i denne alsidighed vil trioen tilføre nye oplevelser til den danske og internationale kammermusikscene.


TWANG

Onsdag den 14. september 2022 kl. 19:30, Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

TWANG fornyer folkemusikken

En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon.
Twangs besætning med bas, violin og banjo er måske nok traditionel, men trioen er konstant i gang med at forny og nyskabe den amerikanske folkemusik, og de har fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen. Det skal være nærværende, og der skal altid ske noget nyt!

Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden. Det er ikke unormalt, at publikum til deres koncerter både får tårer i øjenkrogen og griner højlydt med bandet. Publikum husker Twang for deres fænomenale trestemmige sang og deres instrumentskift, når bassisten pludselig finder guitaren frem og banjospilleren griber bassen, mens violinen bliver skiftet ud med mandolin.

Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse.

Melankoli, humor og deres egne numre rummer alt fra den dybe, kærlige hudløse melankoli til hoppende, humoristiske og satiriske hits. Og deres fortolkninger af amerikanske folkeklassikere løfter taget, når de med kærlighed til traditionen krydrer sangene med deres særlige Twang!

Spencer Gross, kontrabas, guitar, sang
Thyge Søndertoft, violin, mandolin, sang
Peter Banks, banjo, kontrabas, sang


Aspirata Vocalis

Fredag den 27. maj kl. 16:30 Kirkesalen, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld
Billetter: Fri adgang

Aspirata Vocalis er et blandet kor fra Køge, som blev etableret i 2007 af korets dirigent Jan Røeboe.

Koret synger korværker fra forskellige perioder, renæssancen, barokken og op til nutiden. Korets repertoire dækker det klassiske med Mendelssohn, Bach og Mozart, men også nutidig musik og gerne danske sange.

Aspirata Vocalis arrangerer koncertrejser hvert andet år. Tønsberg, Norge 2009; Cambridge, England 2011; York, England 2013; Tallinn, Estland 2015; Winchester, England 2017; Thüringen, Tyskland 2019.

Aspirata Vocalis har valgt, at koncertrejsen i 2022 skal foregå i Sønderjylland.

Korets dirigent Jan Røeboe er organist i Stege Kirke.

Korets akkompagnatør på korrejsen Nikolaj Skaaning er organist i Hårlev Kirke.

Mere information www.Aspirata.dk


Folkekons og “Timber”

Onsdag den 27. april 2022 kl. 19:30
Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Musikerne studerer alle på Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje – landets eneste uddannelse af sin slags – og med fælles udgangspunkt i den danske folkemusik spænder deres musikalitet vidt og bredt.

Denne gang får FolkeKons desuden følgeskab af bandet Timber fra uddannelsen Nordic Master of Folk Music – et kandidatstudium, der bringer de studerende rundt til fire forskellige konservatorier i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Dermed er der garanti for et spændende koncertprogram, når der trækkes tråde på kryds og tværs, og forskellige musiktraditioner mødes i nye, stemningsfulde sammenhænge.

Det store orkester på i alt 16 musikere giver en mægtig lyd på et enestående instrumentarium: Violiner, cello, guitar, fløjter, klaver, klarinet, harmonika samt ikke mindst et imponerende vokalensemble. Og mon ikke der som sædvanlig dukker ekstra overraskelser op!

Det sprudlende koncertprogram har en helt særlig sammensætning af musikere og repertoire, som kun kan opleves lige netop denne éne gang. Programmet byder på både nykomponeret og traditionel nordisk folkemusik. Her er der mulighed for at opleve landets folkemusikstuderende lige netop nu, inden de om få år træder ud på den danske folkemusikscene som uddannede, professionelle musikere.


Duo Zaher

Tirsdag den 5. april 2022 kl. 19:30 Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Duo Zaher, er en fænomenal iransk klassik guitar-duo, bosiddende i Wien. Duoen består af tvillingesøstrene Sara og Sanaz Zaher.

De er begge diplomuddannede guitarister, fra bl.a. Prayner-konservatoriet i Wien.

I guitartrioen indgår, den internationalt anerkendte guitarist og komponist Jon Hemmersam, som er bosiddende i Sønderborg.

Hemmersam har indspillet flere albums med verdensanerkendte musikere som, Dame Evelyn Glennie, David Liebman, Bob Moses, Michael Jefry Stevens, Szilard Mezei, Dom Minasi, Asal Malekzadeh, Setareh Nafisi etc.

Koncertprogrammet er en blanding af Duo Zaher’s klassiske duo-repertoire, og Jon Hemmersam’s kompositioner for guitar-trio, som kan betegnes som contemporary klassisk musik.

Der er lagt op til en meget varieret og spændende rejse ud i musikkens generøse, og farverige univers.

Inden koncerten kan du møde duoen på deres egen Youtube kanal.


Charlotte Norholt, fløjte med tre strygere

Onsdag den 9. marts 2022 kl. 19:30 Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Charlotte Norholt er en af de mest fremtrædende fløjtenister herhjemme. Hendes spil er kendetegnet ved en stor musikalitet, en sjældent hørt udtryksfuldhed, et særlig organisk formsprog og en usædvanlig stor dynamik og energi.

Anmelderne har beskrevet hende med ord som: 
“Når Charlotte Norholt spiller, forsvinder man fra rum og tid. Helt fortrinligt former hun både det vemodige og det sprudlende, så man føler sig konfronteret på den indsmigrende måde.”
“Dette er Fløjtens Urstemme.” 
“Charlotte Norholt spiller med en vidunderlig klang som kan være både livlig og fyldig, og helt blid”  
“I den virtuose finale spiller hun så gnisterne fyger.” 
“En fløjtenist der som de få, kan spille uendeligt lange fraser, der understreger musikken i sin helhed.”

Charlotte Norholt har været ansat som solofløjtenist i Copenhagen Phil, Aarhus og Aalborg symfoniorkester, Randers Kammerorkester og har siden 2006 spillet i det internationale Ensemble MidtVest. 

Hun har med Ensemble MidtVest spillet på store internationale musikfestivaler som Mantova Music Festival (IT), Rio de Janeiro Chamber Music Festival (BR), Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern (D), ULTIMA festival (N), Vale of Glamorgan festival (GB) og Probaltica Music and Arts Festival (PL). 

Hun har optrådt i nogle af de vigtigste koncertsale som f.eks Carnegie Hall i New York, King’s Place i London og Walter Hall i Toronto.

Charlotte Norholt spiller jævnligt med musikere fra hele verden, som f.eks. Pekka Kuusisto (vl), Sergio Azzolini (fg), Charles Neidich (kl), Alexander Lonquich (klv), Christoph Richter (cl) og Christina Bjørkøe (klv).

Udover at spille på den almindeligt kendte tværfløjte, spiller Charlotte Norholt også på forgængeren, traversfløjten. Traversfløjten er lavet helt i træ og er kendetegnet ved en særlig fløjsblød klang. Den bliver brugt til at spille musik skrevet frem til slutningen af 1700-tallet. 

Hun er desuden kendt som en særligt god formidler, hvilket er muligt at opleve jævnligt på DR’s P2, hvor hun ofte bliver interviewet og hvor hun også har medvirket i programmer som f.eks. Søndagsklassikeren.

Med til koncerten har hun tre strygere, som sætter et internationalt hold fra Brasilien, Finland og Tyskland/Norge. De har alle tre vundet priser for deres spil, er uddannet fra konservatorier rundt om i Europa og udgør en stærk, udtryksfuld og kompromisløs trio.
De er:
Ana Feitosa, violin
Sanna Ripatti, bratsch
Jonathan Slaatto, cello


Trio Lindgård Rodrick Öquist

Mandag den 7. februar 2022 kl. 19:30 Korsalen, Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Trio Lindgård Rodrick Öquist blev dannet i 2016 og består af tre af Sveriges mest profilerede kammermusikere. Trioen har turneret Sverige rundt og bland andet optrådt på festivalen Svensk Musikvår samt i Sveriges Radio P2.

Violinisten Jonas Lindgård studerede i Stockholm hos Leo Berlin og i udlandet hos Rainer Kussmaul og Isaac Stern. Jonas har optrådt som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester og med Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall hvor han til daglig er 1. koncertmester.

Mattias Rodrick studerede i Malmö og senere hos Steven Doane i London og USA. Han er solocellist på Folkoperan i Stockholm og optræder jævnligt som solist sammen med nordiske kor. Mattias Rodrick har bestilt mange nye værk af nordiske komponister, han er jurymedlem for STIM og kunstnerisk leder for Musik i Marabouparken i Stockholm.

Georg Öquist er professor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har indspillet koncerter for TV og radio i Sverige og Italien. Derudover turnerer han regelmæssigt som solist og kammermusiker i Europa. Georg Öquist underviser i kammermusik på Lilla Akademien i Stockholm og giver masterclasses i Sverige og Norge.