Afholdte/aflyste koncerter 2021


Charlotte Norholt, fløjte og 3 strygere
Koncerten blev desværre aflyst

Onsdag den 14. april 2021 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Charlotte Norholt er en af de mest fremtrædende fløjtenister herhjemme. Hendes spil er kendetegnet ved en stor musikalitet, en sjældent hørt udtryksfuldhed, et særlig organisk formsprog og en usædvanlig stor dynamik og energi.

Anmelderne har beskrevet hende med ord som: 
“Når Charlotte Norholt spiller, forsvinder man fra rum og tid. Helt fortrinligt former hun både det vemodige og det sprudlende, så man føler sig konfronteret på den indsmigrende måde.”
“Dette er Fløjtens Urstemme.” 
“Charlotte Norholt spiller med en vidunderlig klang som kan være både livlig og fyldig, og helt blid”  
“I den virtuose finale spiller hun så gnisterne fyger.” 
“En fløjtenist der som de få, kan spille uendeligt lange fraser, der understreger musikken i sin helhed.”

Charlotte Norholt har været ansat som solofløjtenist i Copenhagen Phil, Aarhus og Aalborg symfoniorkester, Randers Kammerorkester og har siden 2006 spillet i det internationale Ensemble MidtVest. 

Hun har med Ensemble MidtVest spillet på store internationale musikfestivaler som Mantova Music Festival (IT), Rio de Janeiro Chamber Music Festival (BR), Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern (D), ULTIMA festival (N), Vale of Glamorgan festival (GB) og Probaltica Music and Arts Festival (PL). 

Hun har optrådt i nogle af de vigtigste koncertsale som f.eks Carnegie Hall i New York, King’s Place i London og Walter Hall i Toronto.

Charlotte Norholt spiller jævnligt med musikere fra hele verden, som f.eks. Pekka Kuusisto (vl), Sergio Azzolini (fg), Charles Neidich (kl), Alexander Lonquich (klv), Christoph Richter (cl) og Christina Bjørkøe (klv).

Udover at spille på den almindeligt kendte tværfløjte, spiller Charlotte Norholt også på forgængeren, traversfløjten. Traversfløjten er lavet helt i træ og er kendetegnet ved en særlig fløjsblød klang. Den bliver brugt til at spille musik skrevet frem til slutningen af 1700-tallet. 

Hun er desuden kendt som en særligt god formidler, hvilket er muligt at opleve jævnligt på DR’s P2, hvor hun ofte bliver interviewet og hvor hun også har medvirket i programmer som f.eks. Søndagsklassikeren.

Med til koncerten har hun tre strygere, som sætter et internationalt hold fra Brasilien, Finland og Tyskland/Norge. De har alle tre vundet priser for deres spil, er uddannet fra konservatorier rundt om i Europa og udgør en stærk, udtryksfuld og kompromisløs trio.
De er:
Ana Feitosa, violin
Sanna Ripatti, bratsch
Jonathan Slaatto, cello

Vox Venue
Koncerten blev desværre aflyst

Søndag den 14. marts 2021 – kl. 15:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Vox-Venue-1024x587.jpg

Vox Venue er et blandet kor med 35 medlemmer fordelt på 6 stemmer. Koret har fokus på klang, præcision og smukke harmonier. Koret er under kyndig ledelse af Carsten Borbye Nielsen. Carsten står for en del af korets arrangementer.

På programmet er bl.a. Queen, Sting, Beatles, Kashmir, Nabia m.m. En koncert med Vox Venue er en rejse gennem stille, følsomme, sjove, hurtige og smukke numre.


Benedikte Damgaard, violin og Linda Dahl Laursen, klaver

Koncerten blev desværre aflyst

Tirsdag den 9. februar 2021 – kl. 19:30
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter: Voksne kr. 150, medlemmer kr. 100, børn/unge under 25 år kr. 75.
Billetsalg ved indgang.

Benedikte Damgaard:
Benedikte Damgaards pas er fyldt med stempler fra mange af verdens hjørner. Kammermusik har en stor plads I hendes hjerte, og I den forbindelse har hun – ud over at være særdeles aktiv på den danske musikscene – koncertturneret I Skandinavien, Tyskland, Italien, Østrig, Island, Frankrig, Tjekkiet, Holland, Belgien , KinaVietnam og Australien.

Hun er blevet inviteret til koncertsteder som Melba Hall i Melbourne, Bergen Festival, Grand Concert Hall i Hanoi, Antwerp Chamber Music, Nordens Hus i Thorshavn, Holland Muslc Sessions, South Bohemian Chamber Muslc Festival Societarla Umanitaria i Milano, Hindsgavl Festival, Klang Festival, Golden Days, Shangha.1 Academy Concert Hall, Tivoli Festival osv.

Udvalgt af Statens Kunstfond til deres ung Ellte;   program, er Benedikte opfordret til at udvide sit kammermusikvirke både i sit hjemland og udenfor landets grænser.

Her er lidt fakta om Benediktes musiske liv:.
Hun debuterede fra Solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2014 som vlollnsolist og i 2015 som kammermusiker, efter studier hos Serguei Azlzian, Gunnar Tagmose, Tim Frederiksen, Jens Elvekjær og Gerhard Schulz.

Hun vandt Jacob Gade Violinkonkurrencen i 2004, og i 2012 modtog hun publikumsprisen fra Den Danske Strygerkonkurrence. 15 år gammel debuterede hun som solist med Ålborg Symfoniorkester.I 2013 vandt hun Val Tldone International Chamber Music Competltion med Copenhagen Plano Quartet, og i 2012 vandt de DKDMs Kammermusikkonkurrence. CPQ er prisvinder i Johannes Brahms Competltion i Østrig 2012 og i 2013 blev de tildelt Menzione Speciale i Concorso de Esecuzione Musicale Terza Edlzione i Italien som konkurrencens bedste kammermusikensemble.

Linda Dahl Laursen:
Linda Dahl Laursen (f.1981) er en af de mest fremgangsrige pianister i sin generation i såvel Danmark som Sverige. Hun har ikke bare gjort sig godt bemærket i forskellige koncertsammenhænge, men til og med vundet eller fået topplaceringer i næsten alle konkurrencer som hun har deltaget i. Hun har fået 1. pris i Den Danske Steinway Festival 1999, vundet Årets Talent Pris i DR-midt/vest’s Talentkonkurrence 1999, vundet Yamaha’s YMFE-Legat 2005, vundet den prestigefyldte Ljunggrenska Tävlingen i Göteborg 2005, samt fået 1. Pris i Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm’s Stipendiekonkurrence for pianister 2004 og 2005.
Senest vandt hun i 2017 Copenhagen International Lied-Duo Competition sammen med sin duopartner i Duo DahlWäst; sopranen Agnes Wastfelt. Derudover har hun modtaget flere store legater f.eks.: Odd Fellow Ordenens Legat, Martha Sthures Pianostipendium samt Poul Hestbechs Mindelegat fra Solistforeningen af 1921 m.fl.

Hun er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, ved Musikhögskolan i Malmö, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun fik titlen Master of Fine Arts Degree i efteråret 2005 og afsluttede i efteråret 2007 sin uddannelse fra Solistklassen i Malmö. Senere i 2013 debuterede hun også fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor forinden hun også havde gennemført et ophold på Det Danske Institut i Rom, med privatstudier hos Konstantin Bogino. Hun har studeret ved følgende lærer: Docent Thomas Tronhjem, Docent Aino Gliemann, Professor Hans Pålsson, klaverpædagogen Romuald Sztern, Professor Niklas Sivelöv og Professor Jens Elvekjær. Derudover har hun deltaget i mange Master Classes med bla. Per Tengstrand, Kevin Kenner, Eugene Indjic, Malcolm Martineau, Roger Vignoles og mange flere. Hos de to sidst nævnte; med fokus på lied interpretation.

Linda Dahl Laursen er aktiv som både solist og kammermusiker. Hun har koncerteret i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen samt optrådt som solist med flere forskellige orkestrer; bl.a. Malmö Symfoniorkester, i klaverkoncerter af W.A.Mozart, L.van Beethoven og P. Tjaikovskij.
Hun har samarbejdet med dirigenter som Patrik Andersson, Simon Phipps, Takuo Yuasa och André de Ridder. Hun har også lavet flere indspilninger til både Dansk og Svensk Radio P2.

Linda er i efteråret 2018 indtrådt som fast medlem i det veletablerede ensemble “Copenhagen PianoQuartet”. Hun spiller også i klavertrioen “Trio Copenhagen” og derudover har hun sin faste mangeårige duopartner, den svenske sopran Agnes Wästfelt, med hvem hun danner duoen Duo DahlWäst. Tidligere var Linda også medlem af ”Trio Couleur” som 2007 modtog ”Årets Kees Wiebenga Pris” ved Kuhmo Kammermusik Festival i Finland og som i maj 2009 blev udtaget til finalen i den svenske kammermusikkonkurrence ”Ung och lovande”.