Afholdte koncerter 2016

Onsdag d. 13. januar kl. 19.00
Koncert med FOLKEKONS
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14, Christiansfeld
Billetter v. indgang 150 kr (medlemmer 75 kr)

”Folkekons” er Syddanmarks Musikkonservatoriums folkemusiklinje og landets eneste af sin slags. Uddannelsen favner bredt, men har hovedfokus på den danske folkemusik. Der er dog stor åbenhed for de enkelte studerendes interesser og inspirationskilder indenfor skandinavisk, keltisk og amerikansk musik, klassisk musik, fransk barok, middelaldermusik, heavy, elektro, rock, jazz, fri improvisation og indisk klassisk musik, etc.

 

 

Folkekons-Pressefoto2Orkesteret, som består af folkemusiklinjens 12 studerende, bliver ved koncerten i Christiansfeld suppleret med 3 studerende fra konservatoriets fællesnordiske folkemusikuddannelse samt en pianist fra det Jyske Musikkonservatorium og en bassist fra verdensmusiklinjen i Göteborg.

På repertoiret kan forventes et bredt udvalg af både nykomponeret folkemusik og traditionel dansemusik i nye og gamle klæder. Derudover kan høres et nyskrevet nummer af jazz/hybrid-violinisten Bjarke Falgren samt traditionel folkemusik.

OG HVORDAN GIK KONCERTEN SÅ?

Festlig, folkelig og fornøjelig

var koncerten med de unge konservatoriestuderende fra “Folkekons” i onsdags.
Og Søstrehusets korsal var godt fyldt op med et lyttende og klappende publikum, som fik serveret et alsidigt program med godbidder af folkemusik fra flere lande.
En finsk udvekslings-studerende spillede på kantele, et 10-strenget finsk strengeinstrument  – vi fik set og hørt en drejelire (også kaldet hurdy-gurdy), som er en slags violin med hjul og håndsving i stedet for bue, og så var der selvfølgelig en række af de mere almindelige instrumenter foruden en mandlig og en kvindelig solosanger.
Med charme, smil og vippende fødder gav de unge mennesker os et godt indblik i, hvad der arbejdes med på folkemusik-konservatoriet i Esbjerg, som er det eneste sted i Danmark, man kan dygtiggøre sig på højt niveau indenfor den musikgenre.
Ved denne koncert var der ingen, der tabte noderne, for de kunne det hele udenad! Vi oplevede, at folkemusik er levende musik under konstant og tilladt forandring, – fx havde en af de studerende meget elegant lavet en gammel begravelsesmelodi om til døde-vals.
Det var i øvrigt et gensyn med Folkekons for Christiansfelds vedkommende, idet de også optrådte under Christiansfel Festival i juni 2015 – og gjorde det så godt dengang, at det krævede en gentagelse.

______________________________________________________________________

Onsdag d. 23. marts kl. 19:
Heikki Takkula (cellokoncert)
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld

Solistuddannet finsk cellist spiller koncert i Søstrehusets Korsal Heikki annonce (1)Christiansfeld. Onsdag den 23. marts har musikinteresserede mulighed for at høre cellomusik på højt niveau, når Heikki Takkula giver koncert sammen med pianisten Camilla Sibani. Heikki underviser bl.a. på Kolding Musikskole, og i første del af koncerten kan man høre hans unge elever spille smukke stykker på deres celloer. I anden halvdel af koncerten spiller Heikki nogle af de mest vidunderlige stykker skrevet for cello. Det bliver en aften, hvor man kommer til at opleve celloens skønhed og virtuositet.

9350 (1)

En af Heikki Takkulas unge talent-elever indledte koncerten.

 

 

9356

Heikki Takkula rørte publikums hjerter med bl.a. smukke finske toner af Sibelius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag d. 28. april kl. 19.00:
KOUSY – KOlding UngdomsSYmfoniorkester
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Gratis entré

Kousy i kirken

KOUSY, ungdomssymfoniorkestret, er en overbygning på Kolding Musikskoles strygerskole.

______________________________________________________________

Tirsdag d. 10. maj kl  19.00:
The Blackbirds
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Entré: 150 kr., 100 kr. for medlemmer.

The Blackbirds

The Blackbirds: Karoline Budtz og Søren Bødker Madsen, der er kendt fra tv med deres Beatles-fortolkninger, giver ved denne koncert deres fortolkning af ”alverdens viser”.

_________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Søndag, den 17. juli. Kl. 16.00
Wuppertaler Knabenchor
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Gratis entré.

SONY DSC

SONY DSC

Koncerten afholdes i samarbejde med Brødremenigheden.

_________________________________________________________________

Mandag, den 29. august kl. 19.00:
Blæserkvintet Nordlyd

Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Entré: 100 kr. 50 kr. for medlemmer.

plakat

Nordlyd er en nordisk kvintet bestående af musikere fra det Jyske Musikkonservatorium, som brænder for at spille kammermusik med fokus på nordiske komponister.
“Vi vil gerne invitere jer på en rejse gennem tre komponisters musik. Vi starter i Vagn Holmboes legende univers, hvor instrumenterne smyger sig ind og ud mellem hinanden. Herefter bevæger vi os kort væk fra Norden for at tage til Østrig, hvor vi skal høre et lille divertimento over et kendt tema af Haydn.
Til sidst slutter vi rejsen med Carl Nielsens berømte blæserkvintet, hvis 3. Sats er bygget op som tema med variationer over den berømte salmemelodi “Min Jesus, lad mit hjerte få”.”

Medvirkende: Didde Kildahl Nico Nielsen (fløjte), Nellie Parsager Jensen (klarinet), Pål Soknes (horn), Sara Bulili (fagot) og Veronica Isabelle Stubberud (obo).

_________________________________________________________________

Onsdag, den 28. sept. kl. 19.00:

Iversens Quartet
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Entré: 150 kr., 100 kr. for medlemmer.

iversen-quartetIversens Quartet opstod for ca. 20 år siden, da et orkester skulle strikkes sammen til en koncert. Vi havde kendskab til hinanden i forvejen, men havde ikke dyrket sammenspillet som kvartet. Det blev begyndelsen til mange gode stunder i musikkens fællesskab. Vi har alle fire dyrket folkemusikken, men vi fandt også ret hurtigt ud af, at vores forskellige baggrunde i folke-, klassisk-, rytmisk- og underholdningsmusikken sammen med den instrumentale besætning gav os mange muligheder, som egentlig udfordrede os i at vælge ud i alt den gode musik, man så kan kaste sig over.
Vores repertoire består derfor ganske simpelt af den musik, vi mærker lysten til at spille! At vi så også holder af hinandens selskab er jo nok ingen hindring for velbefindende.
Sådan at have det godt med musikken og selskabet er nok smitsomt, for mange mennesker har gennem årene haft lyst til at høre på os i mange sammenhænge; baller, fødselsdage, bryllup, sølvbryllup, guldbryllup, kirkekoncerter, sang- og musikaftner osv. Vi har såmænd også haft fornøjelsen af at blive udsendt i fjernsynet på DR2 i en optagelse af ‘Dansens Magi’ opført i Musikhuset i Esbjerg i juli 2000. Senere kom så også vores CD, ”Iversens Quartet”.
Når vi nu skal spille i Christiansfeld, så glæder vi os da helt specielt fordi akustikken i korsalen i Søstrehuset giver os musikere så meget, og så er der endnu mere at dele med et musiknydende publikum. Og til denne koncert skal vi alle nyde hinandens selskab i både fællessang og musik.
Besætning: harmonika og klaver – Bent Melvej, kontrabas – Benny Simmelsgaard, violin – Søren Iversen

Koncerten gennemføres in memoriam Per Lilholt som den sidste koncert med Iversens Quartet.”

________________________________________________________________

Søndag, den 20. november kl. 20.00

Mo Yi og Gert von Bülow
Søstrehusets Korsal, Nørregade 14
Christiansfeld
Entré: 200 kr. 150 kr. for medlemmer.

black-birds-plakat-sort-billedbaggrund-2abprogram

Mo Yi er 1. soloviolinist i Randers Kammerorkester og har en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker i Europa, Ukraine, Rusland og Kina.
Siden 2014 er Mo Yi professor i violin ved „Universität der Künste Berlin“, hvor hun har været tilknyttet siden 2004. Inden da var Yi docent ved ”
Lübeck” og ved “Central Conservatory of Music”, Beijing. Hun er en efterspurgt underviser ved masterclasses i Europa, Israel og Asien.
Mo Yi er født i Wuhan, Kina, og fik sin første undervisning i violin som femårig. Hun tog sin Bachelor og Masters Degree i Beijing med højeste udmærkelse og blev i 1996 udmærket med “Chinese Ministery of Culture Prize”.
Et stipendiat fra “Deutscher Akademischer Austauschdienst” førte i 2000 Mo Yi til studier hos prof. Nora Chatain ved “Musikhochschule Lübeck”. Desuden studerede hun historisk opførelsespraksis hos prof. Gert v. Bülow, Rostock, og barokviolin hos prof. Gottfried von der Goltz, Würzburg. Hun har endvidere deltaget i internationale kammermusikkurser hos bl.a. Walter Levin og Rainer Kussmaul og i tidlig musik-kurser hos bl.a. Reinhard Goebel og Menno van Delft.
Mo Yi er pristager ved adskillige konkurrencer. Eksempelvis vandt hun både førsteprisen og publikumsprisen med “Duo Yi Hsuan” ved “16. Großen
Förderpreiswettbewerb der Konzertgesellschaft München” i 2003. I 2004 vandt Mo Yi Grand Prix ved “8. Early Music Meeting at the Berlin Museum of Musical Instruments”, og i 2009 vandt hun 2. pris med “Trio Quintilian” ved “International Music Competion Maria Canals of Barcelona”.
Mo Yi har indspillet for Norddeutsche Rundfunk, Bayerische Rundfunk og for radiofonier i Holland og Danmark.og har også optrådt ved adskillige koncerter i radio og fjernsyn i sit hjemland, bl.a. ved uropførelsen af Ma Sicongs violinkoncert og med værker af Situ Huacheng.

_________________________________________________________________

koldingkoret-plakat

Koldingkoret er et blandet kor, som består af cirka 30 sangere, fordelt i de 4 stemmegrupper – sopran, alt, tenor og bas.
Koret øver hver tirsdag i Stadsarkivet, Skolegade 2B i Kolding. KoldingKoret har til formål at drive et ambitiøst  amatørkor, og derved opnå et stadigt højere niveau samtidig med, at sangglæden bevares.
Koret har en bred spændvidde – fra renæssance til nutidig musik vekslende mellem kirkemusik, verdslige satser og sange fra traditionel udtryksform til moderne rytmer. Se mere på www.koldingkoret.dk
Julekoncerterne indeholder for det meste kendte julesalmer og sange, enkelte nyere julesange, engelske julesange / carols. I julekoncerten er der plads til nogle fællessange, så menigheden får lejlighed til også at synge.
Koret ledes af Tommy Bülov.

_________________________________________________________________