Afholdte koncerter 2015

AFHOLDTE KONCERTER  2015

Søn. 6. dec. kl. 19.30
Koncert med Trio Egholm
Korsalen i Søstrehuset, Nørregade 14 Christiansfeld.
Pris: 100 kr. 50 kr. for medlemmer.

IMG_5709
Koncert med den talentfulde søskendetrio Jonas, Rikke og Camilla Egholm. Alle tre er tidligere elever fra Kolding Musikskole. Rikke går nu på efterskole, mens Jonas er startet på konservatoriet og Camilla på universitetet.

Trio Egholm Program

_________________________________________________________________________

 

Lør. 28. nov.. kl. 19.30
Koncert med Trio MedVind (arr.Klassisk Christiansfeld)
Korsalen i Søstrehuset, Nørregade 14 Christiansfeld.
Pris: 100 kr. 50 kr. for medlemmer.

Trio MedVind  har til dagligt et alsidigt virke, der spænder lige fra musikalske fortællinger for børn,  til kirkekoncerter og musicering ved private arrangementer.
Trioen præsenterer et varieret program med melodiøse værker af bla Mozart og Beethoven.
Trio Medvind blev dannet i 2011 og  består af Hille-Maike Wazel på fløjte, Astrid Severinsen på klarinet og Sofie Enstrøm på fagot. Alle tre uddannet cand. musicae fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sofie Enstrøm er tidligere elev fra Christiansfeld Musikskole, hvor hun spillede blokfløjte og trompet. Hun var den første musikskoleelev fra Christiansfeld Musikskole, der blev optaget på MGK (Musikalsk Grundkursus). Her begyndte hun at spille på fagot, hvilket også blev hendes instrument på konservatoriet.

Trio medvind

Program:
W.A. Mozart: Fünf Divertimenti nr 2
Georges Auric: Trio (1 Decidé, 2 Romance, 3 Final)
Carl Nielsen: Suite for blæsertrio
G. Kummer: Trio
Jacques Ibert: Cinq pieces en trio

 

______________________________________________________________

JAN HUS PLAKAT 2015 Brødr. D

Tor. 29. okt. kl. 20 og fre. 30. okt. kl. 20
Brødremenighedens Kirke, Christiansfeld:
”Jan Hus – og det han brændte for”
Kirkemusical af Krista Revsbech
Fire lokale kor medvirker.
Dirigent: Kirsten Iversen
Arr: Musical Christiansfeld
Billetter 60 kr. www.billetten.dk

Tor. 5. nov kl. 20
Fjelstrup Kirke:
”Jan Hus – og det han brændte for”.
Kirkemusical
Arr: Musical Christiansfeld
Billetter 60 kr. www.billetten.dk

JAN HUS – og det han brændte for er en kirkemusical skrevet og komponeret af Krista Revsbech til opførelse i år 2015, i 600-året for Jan Hus’ død på kætterbålet i Konstanz. Alle sange er skrevet til udførelse af amatør-sangere, enkel sceneoptræden supplerer, og en Fortæller binder historien sammen.

Værket er i første omgang skrevet og komponeret til opførelse i Brødremenigheden i Christiansfeld, som på en særlig måde regner Jan Hus for den herrnhutiske brødremenigheds ”stamfar”. Men kirkemusicalen kan bruges til opførelse mange andre steder, hvor man ønsker en musikalsk belysning af den fascinerende historie om en mand, der ofrede livet – sit eget, vel at mærke – i kampen for sandheden.

Medlemmer af Brødremenighedens Kor, Tyrstrup Kirkes Kor, KorNor og Aller-Fjelstrup Sognekor medvirker som musicalkor, sangsolister, aktører og instrumentalister. Dirigent: Kirsten Iversen.

_________________________________________________________________________

Man. 5. okt. kl. 19.00

Koncert  med Syddansk Universitets Kammerkor (arr.Klassisk Christiansfeld)Harpe og fløjte (Sydd.Un.K 3)
Syddansk Un. Kammerkor 1Syddansk Un. Kammerkor 2
Korsalen i Søstrehuset, Lindegade 14 Christiansfeld.

Syddansk Universitets Kammerkor under ledelse af dirigenten Saul Zaks gav 5. oktober 2015 en Carl Nielsen koncert i Christiansfeld sammen med den israelske fløjtenist unnamedHagar Dagan og den fynske harpenist Anette Gøl Seligmann. Koncerten indeholdt i anledning af 150-året for Carl Nielsens fødsel væsentligst musik af Carl Nielsen, men også et strejf af andre bidragsydere.

Syddansk Universitets Kammerkor (SUK) har rødder helt tilbage til 1951. Kammerkoret består af ca. 25 medlemmer; det har en fast tilknytning til Syddansk Universitet og deltager ved forskellige officielle begivenheder som f.eks. Universitetets Årsfest og Hans Christian Andersen Academy Annual Lecture samt optræder ved dimissioner og øvrige officielle arrangementer i universitetsregi. Herudover løser koret bestillingsopgaver ved kongresser, receptioner, dimissioner, kirkearrangementer og møder. En årligt tilbagevendende opgave er også korets julekoncerter, der henter julesalmer og -sange fra store dele af Europa.

Korets speciale er dansk kormusik og nordisk korlyrik, men korets repertoire spænder i øvrigt over mange stilarter fra romantiske korværker til klassiske motetter og moderne kompositioner af skandinaviske komponister. Repertoiret inkluderer også fortolkninger af et bredt udsnit af internationale korværker, bl.a. fra det nordamerikanske og fra det latinamerikanske kontinent, hvorfra korets dirigent Saul Zaks stammer. SUK har deltaget i mange nationale og internationale korprojekter og har senest i januar 2015 deltaget i opførelsen af den Argentinske tangomesse, Misa a Buenos Aires (Misa Tango), i Carnegie Hall, New York. Ved samme lejlighed sang koret et Carl Nielsen program i en kirke i Brooklyn.

________________________________________________________________________

Tor. 10. sept. kl. 19.30
The Blackbirds (arr.Klassisk Christiansfeld)
Multisalen i Søstrehuset, Lindegade 14 Christiansfeld.
Pris: 100 kr. 50 kr. for medlemmer
Blackbirds.The Blackbirds præsenterer THE BEATLES – EN MUSIKINSPIRATION
The Beatles er en del af klassikerbegrebet.
The Blackbirds spiller lyriske Beatles-fortolkninger for klassisk guitar, vokal og percussion. Med stor dynamisk og fortolkningsmæssig alsidighed, leger duoen sig igennem alle de stor hits, fortæller om sangene og ikke mindst om de mange inspirationer, The Beatles fik fra den klassiske musik.
Søren Bødker Madsen er uddannet både fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra Basel og Wien. Han har vundet internationale guitarkonkurrencer og har stor koncertvirksomhed i ind- og udland.
Karoline Budtz er uddannet rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun favner bredt stilistisk og optræder i mange forskellige sammenhænge lige fra jazz-klubber til kirker, festivaler og m. m.

_________________________________________________________________________

Ons. 17.- sø. 21. jun. Christiansfeld Festival – se særskilt program

Festival_2015_banner-300x37fb

_________________________________________________________________________

Koncert med KOUSY Torsdag, den 7. maj kl. 19.30
i Brødremenighedens kirkesal Christiansfeld.
Gratis Entre’.

Kolding musikskoles ungdomssymfoniorkester KOUSY
Kousy-kvadratiskEt af Kolding Musikskoles flagskibe og overbygningen på strygerskolen er KOUSY med 50 musikskoleelever, der under dirigent Troels Lund Nielsen, spiller et blandet klassisk symfonisk repertoire krydret med enkelt solistiske indslag. Ved koncerten er en af musikskolens talentfulde MGK-elever, Marie Brinck Jensen, solist. På programmet er bl.a. værker af Carl Nielsen, som i år ville være fyldt 150 år.

 

På programmet er bl.a. værker af Carl Nielsen, som i år ville være fyldt 150 år; der er kompositioner inspireret af folkemusik, og der er kendte klassikere.

 Program:

Henry Purcell: Rondeau
Pachelbel: Kanon
Joseph Haydn: Menuet
Venezuela (arr. Joan Martin): Valencianita
Astor Piazzolla:Oblivion
Fællessang: Nu lyser løv I lunde
Carl Nielsen: Folketone
Carl Nielsen: Saul & David
Emile Waldteufel: Espana


Koncert med MGK-Syd i Brødremenighedens kirke 12. april

En flot afslutningskoncert efter tre tætpakkede weekends, hvor alle de klassiske elever fra MGK-Syds afdelinger i Kolding, Haderslev, Esbjerg og Sønderborg har arbejdet med kammermusik, sinfonietta, kor, musikdramatik – og, som noget nyt i år, fri improvisation.

Klassisk Christiansfelds billede.

 


 

Lokale toner – koncert i Søstrehusets Korsal onsdag d. 25. februar 2015.

M-J-5

Efter tre fantastiske koncerter med Bo Boje Skovhus og Steffan Vladar i oktober 2014 er Klassisk Christiansfeld nu klar til den første koncert, som afholdes i Søstrehusets korsal. Foreningen har truffet aftale med to yderst talentfulde guitarrister, som kommer fra lokalområdet, Morten Sonasson og Jonas Egholm.

Morten Sonasson har trådt sine barnesko i musikskolen i Christiansfeld. Senere tog han MGK uddannelsen på Kolding musikskole og har netop afsluttet tredje år på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus med topkarakterer. I øjeblikket skriver Morten på sit bachelorprojekt. Udover studiet turnerer Morten med trioen Aponia – guitar, tværfløjte og violin.

Jonas Egholm stammer fra Børkob og har de første år modtaget undervisning i Vejle musikskole. Allerede meget tidligt blev han spottet som en yderst talentfuld elev og blev hurtigt optaget på talentlinjen. Allerede i en meget ung alder blev han optaget på MGK linjen på Kolding musikskole, hvorfra han som kun 17 årig blev optaget på Det Kongelige Musikkonservatorium i København med 3 12 taller. Jonas har modtaget masterclass hos de allerbedste guitarrister i verden samt deltaget i adskillige konkurrencer. Senest vandt Jonas konkurrencen ”Spil for Livet 2013”, hvor unge talenter konkurrerede om en præmie på 100 000 kroner og titlen som ”Danmarks bedste klassiske unge musiker 2013”. Denne konkurrence blev den 25-28. november sendt på DR K.

De to musikere vil til koncerten i Søstrehusets korsal onsdag, den 25. februar spille en del numre som duo, men vil også spille kompositioner, som der hver især sætter megen pris på. Klassisk Christiansfeld glæder sig utrolig meget til en guitarkoncert i Søstrehusets korsal, der har en fantastisk akustik til netop den type koncerter.