Afholdte koncerter 2019

Carl-Oscar Østerlind, cello og Emil Gryesten, klaver

Onsdag den 6. februar 2019 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld

Den danske cellist, Carl-Oscar Østerlind er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Morten Zeuthen, Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm hos Torleif Thedeen og University of Southern California i Los Angeles hos Ralph Kirshbaum. Han har desuden modtaget undervisning af Frans Helmerson i Piteå og Hans Jørgen Jensen i Chicago. I 2012 debuterede han fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Carl-Oscar har vundet en lang række konkurrencer, bla. 1. prisen i Den Danske Strygerkonkurrence og 2. prisen i Ljunggrenska Konkurrencen i Göteborg. Siden han vandt juryens specielle talentpris i den dansk/svenske Øresundssolist-konkurrence i 2003, har han modtaget mange priser, bla. Jacob Gades Store Legat, Sonningfondens Musikstipendium, Van Hauens Legat samt stipendier fra Kungliga Musikaliska Akademin i Sverige. Som kammermusiker har han vundet DR P2´s Kammermusikkonkurrence, Charles Hennenkonkurrencen i Holland og Trondheim Strygekvartetkonkurrence i Norge. Carl-Oscar har optrådt på festivaler i ind- og udland som bla. Ravinia Festival i Chicago, Piatigorsky Cellofestival i Los Angeles, Verbier Festival, Bergen Festspillene og Prussia Cove i England. Som solist har han optrådt med Aarhus, Linköping, Mexico City og Danmarks Radios orkestre. Carl-Oscar Østerlind har virket som cellist i Storstrøms Kammerensemble, Ensemble MidtVest og Ensemble Mutatis, og som solocellist i Helsingborgs-, Færøernes- og Sjællands Symfoniorkestre. Han er medlem af den USA-baserede Sheridan Piano Trio, der i den kommende sæson bla skal spille Beethovens Triplekoncert i New York. Carl-Oscar Østerlind spiller på en cello fra 1703 bygget af Giovanni Grancino, venligst udlånt af Augustinus Fonden.

Den prisbelønnede danske pianist, Emil Gryesten Jensen (født 1985) er uddannet ved Det kgl. danske musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Han har desuden studeret ved “International Piano Academy – Lake Como” i Italien. Hans læremestre tæller fremtrædende kapaciteter inden for pianistfaget såsom Erik Tawaststjerna, Dmitri Bashkirov, Tamas Vasary, Fou Ts’ong og Anne Øland. Før han begyndte sin konservatorieuddannelse, var han elev på Klaverskolen Gradus i Aarhus, hvor hans lærer var pianisten Martin Lysholm Jepsen. Emil Gryesten har modtaget priser ved en del danske og internationale konkurrencer for unge pianister, bl.a. vandt han som 15-årig førstepris ved Steinway-konkurrencen i Hamburg samt guldmedalje ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence i København. I 2010 vandt han både førstepris og Publikums Pris ved Nordisk Pianistkonkurrence på Nyborg Slot. Under sin tid som studerende ved Sibelius-akademiet vandt han desuden førstepris ved Finlands nationale klaverkonkurrence i Jyväskylä i 2010, og han modtog ligeledes førsteprisen ved Blüthner Pianistkonkurrencen i Malmö i 2006. Emil spillede sin første solo-recital som 15-årig og har siden da haft en aktiv koncertkarriere både som solist og som kammermusiker. Han debuterede som solist med orkester som 16- årig, med Aarhus Symfoniorkester. Han har optrådt ved klassiske musikfestivaler såsom Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival, samt Espo Piano Festival og Kuhmo Kammermusikfestival i Finland, Bluethner Classics i Leipzig, International Piano Association Switzerlands koncertserie i Lugano, og han har lavet flere produktioner, både studieoptagelser og liveindspilninger, for DR-P2 samt YLE i Finland, samt en række cdindspilninger for pladeselskaberne Danacord og Classico. Emil fungerer desuden som underviser i klaver og kammermusik ved Aalborg Kulturskole og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. www.emilgryesten.com

———————————————————————————————

Folkekons

Mandag den 14. januar 2019 – kl. 19:30
Søstrehusets korsal, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld

Folkekons er Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje – landets eneste af sin slags. Igen i år drager Folkekons på deres årlige vinterturné rundt i Danmark mellem d. 10. – 18. januar 2019. Folkemusikuddannelsen favner bredt, men har sin kerne i den danske folkemusik. Af turnéens koncertprogram kan der forventes et bredt og alsidigt udvalg af både nykomponeret og traditionel, nordisk folkemusik.

Når Folkekons drager på turné er det en sekstet, der rejser afsted. Besætningen er folkemusiklinjens studerende:
Jonas Lærke Clausen: Violin, Mandolin
Thea Valgren: Tværfløjte
Martin Strange Lorenzen: Klarinetter
Justine Hald Boesen: Accordeon, Vokal
Charlotte Ljungstrøm: Vokal, Klaver
Frederik Mensink: Kontrabas, Torader

Folkekons vil tage publikum på en helt speciel rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medrivende vil blive udforsket. Gamle og nye toner, sange og danse blander sig i folkemusikken, som aldrig er gammel eller ung, aldrig lader sig eje, men er herreløs, tidløs og altid aktuel.
Publikum får chancen for at opleve Danmarks folkemusikstuderende lige nu, inden de om få år kommer til at pryde den danske folkemusikscene som uddannede, professionelle musikere.

Medier:
www.facebook.com/Folkekons