AFHOLDTE KONCERTER 2017:

_________________________________________________________________

Søndag, den 21. maj. Kl. 16.00
Tyrstrup kirke

Franske fornemmelser

Franske fornemmelser

gruppeVincent Lucas, Maja Bramsen Blenner og Berit Juul Rasmussen

VINCENT LUCAS, fløjte:
Som 14-årig kom den unge franskmand Vincent Lucas ind på konservatoriet i Paris (CNSMDP).  I en alder af 17 vandt han Prags Internationale Radio Konkurrence (Concetino Praga).
Efter at have tilbragt fem år i Orchestre Nationale de Capitole, Toulouse var han seks år i et af  de mest prestigefyldte orkestre i verden, Berliner Philharmoniker. Siden 1994 har han været første fløjte og solist ved “Orchestre de Paris”. Udover sin karriere, som primært er baseret på at være orkestermusiker, omfatter hans undervisning mange masterclasses både i Frankrig og i udlandet. Han har været professor ved Paris Conservatoire (CNSMDP) siden 1995 og blev nomineret til hovedprofessor ved Conservatoire National de Région de Paris (CNR) i 1999.
Vincent Lucas er meget værdsat for sine kammermusik-aktiviteter med mange prestigefyldte musikere som Christoph Eschenbach, Marie-Pierre Langlamet, Christian Ivaldi, Eric Le Sage, Paul Meyer Michel Beroff, Brigitte Engerer, Xavier Philipps, Svtelin Roussev, Radek Baborák. Vincent Lucas er en del af Paris Wind Trio (Trio à Vent de Paris). Med Indésens Records, har han indspillet Dutilleux Sonatine og fortolkninger af franske værker med pianisten Emmanuel Strosser.

MAJA BRAMSEN BLENNER, fløjte:
Maja Bramsen Blenner aflagde diplomeksamen på Det Fynske Musikkonservatorium i 2007 og debuterede også herfra i 2009 ved Rune Most.
Sideløbende med studiet i Odense begyndte Maja i 2004 at få undervisning hos Vincent Lucas i Paris, hvilket også resulterede i nogle studieophold. Det professionelle forhold er fortsat efter Majas debut og hun er stadig jævnligt i Paris. Maja har spillet koncerter i både ind- og udland, bl.a. i Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien og hun har spillet med Danish Youth Symphony Orchestra i Sydney.
Maja spiller i dag med forskellige ensembler som bl.a. Trio Kamma (fløjte, fagot og klaver), Den Dansk/Franske Trio (to fløjter og klaver) og en fløjte- og guitarduo med guitaristen Thomas Poulsen. Maja har assisteret i Odense Symfoniorkester og har også haft fornøjelsen af at være med til Opera på Engen. Maja trådte sine musikalske barnesko i Haderslev Musikskole, hvor hun i dag selv underviser. Hun fik i 2001, som den første, tildelt Haderslevs Musikpris.

BERIT JUUL RASMUSSEN, klaver:
Berit juul Rasmussen aflagde sin diplomeksamen som musikerperformer ved Det Fynske Musikkonservatorium i 1999, hvor Rodolfo Llambias og Rosalind Bevan var hendes lærere. I løbet af sin studietid tilbragte hun to studieår i Helsinki som udvekslingsstudent ved Sibelius Akademiet, og efter endt diplomeksamen var hun et år i Rom, hvor hun studerede hos Mirta Herrera.
Hun har desuden deltaget i masterclasses med bl.a. Jiri Hlinka, Stephen Kovacevich og Paul Trein. Berit har flere gange optrådt som solist, bl.a. som ”Ungt Navn” med Odense Symfoniorkester i 1999 og til Sønderjyllands Symfoniorkesters komponist-workshop i 2001. Desuden har hun været solist med Hamlet Strygeorkester i Odense og Nova Amadeus Orchestra i Rom.
Berit spillede i august 2000 en solokoncert på Gråsten Slot under overværelse af Hendes Majestæt Dronning Ingrid, og med sit faste ensemble Embla har hun givet koncerter i Rom, Tyskland og på Færøerne. Hun er desuden aktiv kammermusiker ved Odense Symfoniorkesters Pro Musica koncerter. Berit har desuden studeret i solistklassen ved Det Fynske Musikkonservatorium, hvor hun havde debutkoncert i november 2002 på konservatoriet i Odense og i Rundetårn i København

 _________________________________________________________________

Søndag, den 2. april kl. 15.00

Brødremenighedens kirkesal.
MGK
MGK plakat
Musikalsk Grundkursus-studerende fra Kolding, Haderslev, Sønderborg og Esbjerg.
Entré: Gratis
_________________________________________________________________
Onsdag, den 22. marts. kl. 19.30
Søstrehusets korsal
.
The BlackbirdsBlackbirds plakat
Karoline Budtz, vokal & Søren Bødker Madsen, guitar
The Blackbirds er mest kendt for 20 afsnit i DR-TV programserien Beatles Forever.
Med topprofessionel musikalsk underholdning og overraskende anekdoter, formår The Blackbirds at samle alle om vores fælles arvesølv: The Beatles elskede sange.
Duoen spiller lyriske fortolkninger for spansk guitar, vokal og percussion. Med stor dynamisk og fortolkningsmæssig alsidighed, leger duoen sig igennem alle de store hits. Søren Bødkers virtuose guitarspil, varierer fra det klassiske udtryk, over spidsfindige soli til råswingende blues. Karoline Budtz levendegør sangene med sine tekstfortolkninger og sin farverige vokal. Tilsammen giver de et personligt bidrag til det mange facetterede Beatles univers.
Genhør perler som ”Hey Jude”, ”Lady Madonna”, ”Here Comes The Sun” og mange andre.Søren Bødker Madsen er uddannet både fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra Basel og Wien. Han har vundet internationale guitarkonkurrencer og har stor koncertvirksomhed i ind- og udland. Karoline Budtz er uddannet rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun favner bredt stilistisk og optræder i mange forskellige sammenhænge lige fra jazz-klubber til kirker og private arrangementer.Pressen skrev: “De berømte små hår rejste sig i nakken af ublandet fryd”.
(Henrik Palle – Politiken)
Entré: 150 kr. 100 kr. for medlemmer.
________________________________________________________________

Tirsdag d. 10. januar kl. 19.30
Søstrehusets Korsal, Christiansfeld
FolkeKons

folkekons

 

 

 

 

 

Musikkonservatoriet i Esbjergs formelle folkemusikuddannelse, bedre kendt som FolkeKons, drager igen i år på deres årlige turné rundt i Danmarks Rige, denne gang under sloganet “Fra asken til ilden”.
Den berømte tyske komponist Gustav Mahler sagde engang “Tradition ist die Weitergabe des Feuers und nicht die Anbetung der Asche”. Sagt på jævnt dansk; “Hold bålet igang, i stedet for at tilbede asken”.

Under sloganet “Fra asken til ilden” sætter FolkeKons fokus på netop Mahlers opfattelse af tradition, hvor den dybe respekt for musikkens rødder, uden at begrænse nysgerrighed og skabertrang, smeder nye klange af gamle toner.
Tradition er altså ikke det som en gang var, men det som lever videre – foranderligheden som mindes, husker… og lægger til.

Repertoiret på årets turné er alsidigt og spænder vidt. Fra det stilfærdige og inderlige til det vilde og medrivende tager FolkeKons publikum på en rejse gennem Danmark. Sjælfulde sange udsættes for fløjtens blide hvisken og celloens varme tone. Vilde melodier danser fra klarinetten om kap med akkordeonet og violinens skarpe toner svæver højt over klaverets brede klange.

_______________________________________________________________